Takozvani otopljeni pramenovi novi su trend i nasljednik balayagea, a glavna karakteristika ove tehnike jest maksimalna prirodnost. Pramenovi su tu, ali oni zgledaju toliko prirodno da ih je doista teško primijetiti.

Galerija

Nakon popularnog balayagea, takozvanih ribbon lights pramenova, koji izgledaju poput vrpce u kosi, skandinavskih pramenova koji izgledaju kao da je kosa posvijetlila na suncu, te peekaboo pramenova koje su birale samo najhrabrije žene, u prvom su planu novi pramenovi – oni otopljeni.

Otopljeni pramenovi Foto: Shutterstock

Balayage uključuje tamnije tonove pri dnu, kako bi krajevi izgledali dimenzionalnije i mekše. Ovo je jedna od najpopularnijih tehnika bojenja u posljednjih nekoliko pa nastaju brojne varijacije na temu.

U toj se tehnici kosa slobodno boji četkom (na francuskom balayer znači četkati). Ombre je podosta slična tehnika, ali nešto manje suptilna jer se prijelaz između dvije boje jasno vidi – boja se ne nanosi na pramenove, nego na cijelu površinu, primjerice, ispod uha.

Nova godina sa sobom je donijela i neke nove trendove, a prirodnost, jednostavnost i suptilnost najviše su se istaknuli. Baš zato je popularna postala jedna nova tehnika, koja spaja najbolje od njezinih prethodnica.

Otopljeni pramenovi Foto: Shutterstock

Nova tehnika, topljenje boja (color melting) za pramenove koristi boje koje su najsličnije prirodnoj boji kosi, a prijelazi su najsuptilniji dosad. Glavna svrha ove tehnike jest da osnovna boja izgleda kao da se pretapa u svoje nijanse.

To omekšava liniju između tamnijih i svjetlijih nijansi. Ova je tehnika odličan izbor ako želite pauzirati bojenje kose – jer kako raste, kosa izgleda sve prirodnije i ljepše. Kod ove se tehnike ne može jasno vidjeti gdje boja počinje, a gdje završava.

Iako izgleda odlično na svakoj boji i dužini kose, stručnjaci ističu da je osobito popularna među brinetama koje žele isprobati plavu boje kose.

Otopljeni pramenovi Foto: Shutterstock

Novi hit pramenovi posebno će se svidjeti ženama koje vole suptilne promjene nakon ljeta

Poput vrpce u kosi: Novi pramenovi odlično izgledaju i na dugoj i na kratkoj kosi

Tiramisu pramenovi podsjećaju na talijanski desert i tako se dobro slažu s preplanulim tenom