Takozvani otopljeni pramenovi novi su trend i nasljednik balayagea, a glavna karakteristika ove tehnike jest maksimalna prirodnost. Pramenovi su tu, ali oni zgledaju toliko prirodno da ih je doista teško primijetiti.

Galerija Otopljeni pramenovi Otopljeni pramenovi Otopljeni pramenovi +4 Boja koja djeluje poput otopljenog meda

Nakon popularnog balayagea, takozvanih ribbon lights pramenova, koji izgledaju poput vrpce u kosi, skandinavskih pramenova koji izgledaju kao da je kosa posvijetlila na suncu, te peekaboo pramenova koje su birale samo najhrabrije žene, u prvom su planu novi pramenovi – oni otopljeni.

Otopljeni pramenovi Pramenovi koji se tope savršen su izbor za brinete koje žele postati plavuše (Foto: Shutterstock)

Balayage uključuje tamnije tonove pri dnu, kako bi krajevi izgledali dimenzionalnije i mekše. Ovo je jedna od najpopularnijih tehnika bojenja u posljednjih nekoliko pa nastaju brojne varijacije na temu.

U toj se tehnici kosa slobodno boji četkom (na francuskom balayer znači četkati). Ombre je podosta slična tehnika, ali nešto manje suptilna jer se prijelaz između dvije boje jasno vidi – boja se ne nanosi na pramenove, nego na cijelu površinu, primjerice, ispod uha.

Nova godina sa sobom je donijela i neke nove trendove, a prirodnost, jednostavnost i suptilnost najviše su se istaknuli. Baš zato je popularna postala jedna nova tehnika, koja spaja najbolje od njezinih prethodnica.

Otopljeni pramenovi Novi pramenovi odlično izgledaju na svim bojama i dužinama kose (Foto: Shutterstock)

Nova tehnika, topljenje boja (color melting) za pramenove koristi boje koje su najsličnije prirodnoj boji kosi, a prijelazi su najsuptilniji dosad. Glavna svrha ove tehnike jest da osnovna boja izgleda kao da se pretapa u svoje nijanse.

To omekšava liniju između tamnijih i svjetlijih nijansi. Ova je tehnika odličan izbor ako želite pauzirati bojenje kose – jer kako raste, kosa izgleda sve prirodnije i ljepše. Kod ove se tehnike ne može jasno vidjeti gdje boja počinje, a gdje završava.

Iako izgleda odlično na svakoj boji i dužini kose, stručnjaci ističu da je osobito popularna među brinetama koje žele isprobati plavu boje kose.

Otopljeni pramenovi Otopljeni pramenovi jednostavna su tehnika kojoj je suptilnost glavni kriterij (Foto: Shutterstock)

Novi hit pramenovi posebno će se svidjeti ženama koje vole suptilne promjene nakon ljeta Zendaya Pramenovi s efektom plamena svijeće Pramenovi s efektom plamena svijeće +3 Pramenovi s efektom plamena svijeće Poput vrpce u kosi: Novi pramenovi odlično izgledaju i na dugoj i na kratkoj kosi Ribbon Lights pramenovi Ribbon Lights pramenovi Ribbon Lights pramenovi +6 Ribbon Lights pramenovi Tiramisu pramenovi podsjećaju na talijanski desert i tako se dobro slažu s preplanulim tenom Tiramisu pramenovi Tiramisu pramenovi Tiramisu pramenovi +5 Tiramisu pramenovi

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju