Biskvitni kolači su klasik kojem se uvijek rado vraćamo. Osim što su mekani, podatni i ukusni, priprema je vrlo jednostavna, a dodatan je plus to što se prilikom pripreme takvih kolača ne zaprlja puno posuđa.

U nastavku možete pronaći recept za slasni kolač s jabukama i jogurtom koji nastaje u tren ona, a ostaje mekan danima.

Kolač s jabukama i jogurtom – sastojci:

Biskvit:

  • 2 jaja sobne temperature
  • 180 g šećera
  • 180 g jogurta
  • 180 ml mlijeka
  • 60 ml ulja
  • 300 g brašna
  • Prašak za pecivo

Nadjev od jabuka:

  • 2 veće jabuke
  • 25 maslaca
  • 20 g smeđeg šećera

Kolač s jabukama i jogurtom – priprema:

  1. Pripremite jabuke. Ogulite ih, svaku prerežite na pola pa izrežite na ploške. U tavu stavite maslac, dodajte jabuke i šećer pa miješajte sve dok jabuke ne omekšaju.
  2. Za biskvit pomiješajte jaja, šećer, jogurt, mlijeko i ulje pa miksajte do pjenaste teksture. Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo pa miješajte pjenjačom sve dok ne dobijete smjesu nalik gustoj smjesi za palačinke.
  3. Okruglu zdjelu obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu za biskvit pa na nju žlicom dodajte pripremljene jabuke i sav sok koji ste dobili prilikom pripreme jabuka.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 40 do 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen – ako na čačkalici ne ostaje smjesa, znači da je gotovo.
  5. Po želji pospite šećerom u prahu.

U nastavku možete pronaći još jednostavnih recepata za biskvitne kolače. 

Ovaj recept je hit: Kolač od jabuka s jednim jajetom za koji vam ni pećnica ne treba Brzi kolač od jabuka za koji vam ne treba niti mikser Recept za zebra kolač: Biskvitni desert sa zgodnim šarama za koji ne treba mikser Brzi kolač s marelicama: Recept "na čaše" s kojim ne možete pogriješiti Brze rum-kocke: Recept za sočan kolač koji osvaja i okusom i mirisom Čokolada, trešnje i sir: Recept za fini kolač koji se tako lako priprema Trostruka čokolada: Recept za najčokoladniji i najsočniji brownie Bez glutena: Recept za kakao-kocke gotove za 15 minuta

Dobar tek!