Biskvitni kolači su klasik kojem se uvijek rado vraćamo. Osim što su mekani, podatni i ukusni, priprema je vrlo jednostavna, a dodatan je plus to što se prilikom pripreme takvih kolača ne zaprlja puno posuđa.
U nastavku možete pronaći recept za slasni kolač s jabukama i jogurtom koji nastaje u tren ona, a ostaje mekan danima.
Kolač s jabukama i jogurtom – sastojci:
Biskvit:
- 2 jaja sobne temperature
- 180 g šećera
- 180 g jogurta
- 180 ml mlijeka
- 60 ml ulja
- 300 g brašna
- Prašak za pecivo
Nadjev od jabuka:
- 2 veće jabuke
- 25 maslaca
- 20 g smeđeg šećera
Kolač s jabukama i jogurtom – priprema:
- Pripremite jabuke. Ogulite ih, svaku prerežite na pola pa izrežite na ploške. U tavu stavite maslac, dodajte jabuke i šećer pa miješajte sve dok jabuke ne omekšaju.
- Za biskvit pomiješajte jaja, šećer, jogurt, mlijeko i ulje pa miksajte do pjenaste teksture. Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo pa miješajte pjenjačom sve dok ne dobijete smjesu nalik gustoj smjesi za palačinke.
- Okruglu zdjelu obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu za biskvit pa na nju žlicom dodajte pripremljene jabuke i sav sok koji ste dobili prilikom pripreme jabuka.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 40 do 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen – ako na čačkalici ne ostaje smjesa, znači da je gotovo.
- Po želji pospite šećerom u prahu.
U nastavku možete pronaći još jednostavnih recepata za biskvitne kolače.
Dobar tek!