Brownie je biskvitni kolač koji karakteriziraju sočnost i jednostavnost pripreme. Došao je iz SAD-a i brzo nam se uvukao pod kožu.
Posebno ga vole ljubitelji čokolade, a u nastavku možete pronaći recept za trostruki brownie koji tako dobro paše uz popodnevnu kavu.
Čokoladni brownie – sastojci:
- 120 g maslaca
- 2 žlice ulja
- 1 veće ili dva manja jaja
- 100 g tamne čokolade (najmanje 60 posto kakaa)
- 1 žlica kakaa
- 80 g šećera
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- 100 g sitno sjeckane tamne čokolade
Glazura:
- 150 g čokolade
- 2 žlice ulja
Dodatno:
- čokoladni ili voćni namaz po želji
Čokoladni brownie – priprema:
- Jaja i šećer dobro umutiti pa dodati maslac sobne temperature. Čokoladu otopiti na pari pa dodati smjesi i sve umutiti mikserom.
- Posebno pomiješati suhe sastojke, dodati ih prethodno umućenoj smjesi pa kratko umutiti mikserom.
- Smjesi dodati sitno sjeckanu čokoladu pa promiješati rukom.
- Peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Prohlađeni kolač bogato namazati čokoladnim ili voćnim namazom po želji.
- Kolač staviti u hladnjak dok pripremate glazuru. Čokoladu otopiti na pari uz dodatak ulja.
- Glazuru preliti preko ohlađenog kolača.
Čokoladni brownie (Foto: Instagram@Bojana D.M.)
Recept za brzu čokoladnu bombu s nama je podijelila Bojana, koja stoji iza profila njegova_zena_za_sva_vremena. U nastavku možete pronaći još čokoladnih recepata.
Dobar tek!