Ako vam se jede svježi, topli, mekani brownie, ali ne želite ih raditi cijelu gomilu, isprobajte recept za brownie u šalici koji se priprema u mikrovalnoj pećnici. Dodajte mu i čokoladne kapi za još bogatiji i neodoljiviji okus.

Mnogima je upravo sočan brownie najdraži čokoladni kolač, a još je bolje kada ga sami pripremite u svega deset minuta. Brownie u šalici savršeno je rješenje kada ne želite raditi cijeli protvan, a gramaža sastojaka u receptu dovoljna je za jedan brownie. Recept je izvorno američki s mjerama izraženima u žlicama, odnosno žličicama i vrlo ih je lako slijediti.

Brownie u šalici – sastojci:

  • 3 žlice višenamjenskog brašna
  • 2 žlice kakao praha
  • ¼ žličice sode bikarbone
  • 2 žlice svijetlog smeđeg šećera
  • 1 žlica kristal-šećera
  • prstohvat sitne morske soli
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 3 žlice punomasnog mlijeka
  • ½ žličice čistog ekstrakta vanilije
  • 3 žlice čokoladnih kapi
  • 1 ili 2 male teglice maslaca od kikirikija, bez omota

Priprema:

  1. U velikoj šalici pomiješajte zajedno brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, smeđi šećer, kristal-šećer i sol. Dodajte biljno ulje, mlijeko i ekstrakt vanilije te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Umiješajte čokoladne kapi. Utisnite teglice maslaca od kikirikija u sredinu tijesta.
  3. Pecite u mikrovalnoj pećnici oko dvije minute, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu tijesta ne izađe čista. Ostavite da se brownie ohladi barem pet minuta prije serviranja.

Isprobajte i druge slatke recepte za desert:

Muffini s džin-tonikom: Recept koji se lako sprema, desert koji brzo nestaje

Tiramisu s kestenom: Isprobajte jesensku verziju omiljenog kremastog deserta

Kakvo bogatstvo aroma: Recept za kolač od bundeve s kremom od sira i vanilije

Tope se u ustima: Recept za tamne palačinke s malinama i bijelom čokoladom

Recept za prhke štrudlice punjene pekmezom koje se tope u ustima

Cheesecake s bundevom: Recept za kremasto savršenstvo koje miriše na jesen

Bez trunke brašna: Recept za sočan čokoladni kolač od samo tri sastojka

Dobar tek!