Ako vam se jede svježi, topli, mekani brownie, ali ne želite ih raditi cijelu gomilu, isprobajte recept za brownie u šalici koji se priprema u mikrovalnoj pećnici. Dodajte mu i čokoladne kapi za još bogatiji i neodoljiviji okus.
Mnogima je upravo sočan brownie najdraži čokoladni kolač, a još je bolje kada ga sami pripremite u svega deset minuta. Brownie u šalici savršeno je rješenje kada ne želite raditi cijeli protvan, a gramaža sastojaka u receptu dovoljna je za jedan brownie. Recept je izvorno američki s mjerama izraženima u žlicama, odnosno žličicama i vrlo ih je lako slijediti.
Brownie u šalici – sastojci:
- 3 žlice višenamjenskog brašna
- 2 žlice kakao praha
- ¼ žličice sode bikarbone
- 2 žlice svijetlog smeđeg šećera
- 1 žlica kristal-šećera
- prstohvat sitne morske soli
- 3 žlice biljnog ulja
- 3 žlice punomasnog mlijeka
- ½ žličice čistog ekstrakta vanilije
- 3 žlice čokoladnih kapi
- 1 ili 2 male teglice maslaca od kikirikija, bez omota
Priprema:
- U velikoj šalici pomiješajte zajedno brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, smeđi šećer, kristal-šećer i sol. Dodajte biljno ulje, mlijeko i ekstrakt vanilije te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Umiješajte čokoladne kapi. Utisnite teglice maslaca od kikirikija u sredinu tijesta.
- Pecite u mikrovalnoj pećnici oko dvije minute, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu tijesta ne izađe čista. Ostavite da se brownie ohladi barem pet minuta prije serviranja.
Isprobajte i druge slatke recepte za desert:
Dobar tek!