Brza pita s mesom i krumpirom – sastojci:

  • 400 g mljevenog mesa po izboru
  • 500 g gotovih kora za pite i savijače
  • 2 glavice luka
  • 3 srednje velika krumpira
  • 100 ml ulja za premazivanje kora
  • sol, mješavina začina, papar

Preljev:

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml mineralne vode
  • sol

Brza pita s mesom i krumpirom – priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso, dobro promiješajte, začinite i dinstajte dok ne ispari tekućina. Dodajte naribani krumpir pa pričekajte da tekućina ponovno ispari.
  2. Pripremite preljev – sve sastojke pomiješajte u homogenu smjesu.
  3. Složite pitu. Kako biste dobili sočnu, visoku pitu poput ove, koristite četvrtasti pleh veličine 20 x 30.
  4. Tri kore odvojite i ostavite sa strane.
  5. Ostatak kora presjecite na pola da odgovaraju veličini pleha. Dvije kore ostaviti cijele i stavite ih u pleh tako da polovice kore izviruju iz pleha. Na njih stavite tri žlice nadjeva pa ga preklopite s još jednom korom prerezanom na pola. Ponovno stavite tri žlice nadjeva pa prepolovljenu koru i tako sve dok ne potrošite meso. Na kraju korama koje izviruju iz pleha preklopite pitu. 
  6. Kad ste potrošili sav nadjev, pitu prelijte uljem i "ušuškajte" korama koje ste ostavili sa strane kako biste je dobro zatvorili.
  7. Sirovu pitu izrežite na komade pa prelijte preljevom, koji treba ući u sve presjeke.
  8. Ostavite oko 20 minuta da pita upije preljev. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata.
Idi na naslovnicu