Srpanj je vrijeme marelica, a u kombinaciji sa sirom i bijelom čokoladom, ovo je ukusno ljetno voće prava poslastica. U nastavku možete pronaći recept za brzinski kolač od svega nekoliko sastojaka koji će vas rashladiti u trenu, a jedna kriška neće biti dovoljna.
Cheesecake s maralicama – sastojci:
Za preljev od marelica:
- 250 g marelica
- 50 g šećera
- paket želatine
Za podlogu:
- 200 g mljevenog keksa
- 80 g maslaca
- 50 ml mlijeka
Za kremu:
- 500 g svježeg sira
- 100 g bijele čokolade
- 200 ml vrhnja za šlag
- 50 g šećera u prahu
- Paket želatine
Cheesecake s marelicama – priprema:
- Pripremite podlogu od keksa. Maslac otopite pa mu dodajte keks i malo mlijeka. Dno kalupa obložite papirom za pečenje, a rubove premažite maslacem. Utisnite podlogu od keksa i stavite u hladnjak dok pripremate kremu od sira.
- U 200 ml vrhnja za kuhanje otopite bijelu čokoladu. Želatinu pripremite po uputama na vrećici pa dodajte u vruću čokoladu koju ste već maknuli s vatre. Miješajte dok se želatina ne otopi.
- Svježi sir pomiješajte sa šećerom u prahu pa mu dodajte mješavinu s bijelom čokoladom.
- Pripremite sloj od marelica. Nasjeckajte ih i dodajte šećer pa kratko kuhajte na laganoj vatri. Želatinu pripremite po uputama na vrećici. Dodajte u vruću smjesu i miješajte dok se ne otopi.
- Kremu od sira rasporedite preko podloge od keksa. Malo prohladite pa dodajte sloj od marelica.
- Ostavite u hladnjaku preko noći.
Ako vam se svidio ukusni ljetni kolač, slične recepte možete pronaći u nastavku:
Dobar tek!