Sastojci za cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom:
- 200 grama prhkih keksa (digestive ili petit)
- 90 grama maslaca
- 400 ml punomasnog kokosova mlijeka
- 400 grama krem sira
- 200 grama bijele čokolade
- 50 grama šećera u prahu
- 1 mala žlica ekstrakta vanilije ili 1 vanilin šećer
Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom - priprema:
- Kekse sameljite. Otopite maslac i umiješajte ga u mljevene kekse, dobro ih povežite žlicom ili rukom i zatim ubacite u kalup. Obložite kalup mješavinom koju morate dobro utisnuti i stavite ga u hladnjak.
- Šećer, sir i vaniliju ubacite u posudu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Otopite čokoladu na laganoj vatri i kada postane mlaka, pažljivo je umiješajte u smjesu. Tad iz hladnjaka izvadite kokosovo mlijeko. Iz konzerve uzmite samo stvrdnuti bijeli dio te ga ubacite u smjesu i ne koristite kokosovu vodu jer će ona previše razrijediti kremu. Miksajte dok sve ne povežete u glatku kremu.
- Kremu potom ulijte u kalup obložen keksima. Poravnajte kremu špatulom i stavite kolač u hladnjak preko noći. Nakon hlađenja po želji ga možete ukrasiti naribanom bijelom i tamnom čokoladom, tučenim slatkim vrhnjem ili mljevenim kokosom, a možete poslužiti i rustikalnu varijantu bez ukrasa.
Dobar tek!