Ako ste ljubitelj cheesecakea, a volite i deserte s kokosom, onda vas ne moramo previše nagovarati da isprobate recept za - cheesecake s kokosom! Tu je i bijela čokolada, koja se tradicionalno savršeno sljubljuje upravo s kokosom. Poseban plus je to što se ovaj cheesecake radi bez pečenja.

 

Sastojci za cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom:

  • 200 grama prhkih keksa (digestive ili petit)
  • 90 grama maslaca
  • 400 ml punomasnog kokosova mlijeka
  • 400 grama krem sira
  • 200 grama bijele čokolade
  • 50 grama šećera u prahu
  • 1 mala žlica ekstrakta vanilije ili 1 vanilin šećer

Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom - priprema:

  1. Kekse sameljite. Otopite maslac i umiješajte ga u mljevene kekse, dobro ih povežite žlicom ili rukom i zatim ubacite u kalup. Obložite kalup mješavinom koju morate dobro utisnuti i stavite ga u hladnjak.
  2. Šećer, sir i vaniliju ubacite u posudu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Otopite čokoladu na laganoj vatri i kada postane mlaka, pažljivo je umiješajte u smjesu. Tad iz hladnjaka izvadite kokosovo mlijeko. Iz konzerve uzmite samo stvrdnuti bijeli dio te ga ubacite u smjesu i ne koristite kokosovu vodu jer će ona previše razrijediti kremu. Miksajte dok sve ne povežete u glatku kremu.
  3. Kremu potom ulijte u kalup obložen keksima. Poravnajte kremu špatulom i stavite kolač u hladnjak preko noći. Nakon hlađenja po želji ga možete ukrasiti naribanom bijelom i tamnom čokoladom, tučenim slatkim vrhnjem ili mljevenim kokosom, a možete poslužiti i rustikalnu varijantu bez ukrasa.

Kokos gnijezda Njami! Recept za kokos gnijezda u koja idu i čokolada i keksi
Ilustracija cheesecakea s bundevom Cheesecake s bundevom: Recept za kremasto savršenstvo koje miriše na jesen
Slika nije dostupna Brze kocke s kokosom: Recept za jednostavan i sočan desert
Ružičaste puslice s čokoladom Recept za ružičaste puslice s čokoladom i kokosom koje izgledaju poput ukrasa
Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom Bez pečenja: Recept za cheesecake s malinama i bijelom čokoladom gotov u 15 minuta

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju