Sastojci za čokoladni kolač na čaše:

  • 3 velika jaja
  • pola čaše šećera
  • pola čaše kakao praha
  • 1 čaša oštrog brašna
  • 1 čaša kiselog vrhnja
  • pola čaše ulja
  • pola vrećice praška za pecivo
  • 2 žlice ekstrakta vanilije (ili 1 vanilin šećer)

Priprema - čokoladni kolač na čaše:

  1. Kalup za pečenje (okrugli ili četvrtasti, po želji) namažite s malo ulja ili maslaca i posipajte brašnom. Pećnicu upalite na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke - šećer, kakao, brašno i prašak za pecivo. U drugu posudu ubacite, jaja, ulje, kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije te miksajte kratko dok se sastojci ne povežu.
  3. Zatim ubacite mješavinu suhih sastojaka, miksajte jednu minutu i ulijte u pripremljen kalup za pečenje.
  4. Kolač pecite oko 30 minuta, ovisno o jačini pećnice. Gotov je kada se odvoji od rubova kalupa, a kako biste bili sigurni da je gotov, probodite ga na sredini čačkalicom. Ukoliko na njoj nema mokrih ostataka smjese, kolač je pečen i možete ga izvaditi iz pećnice.

Dobar tek!

Inspirirajte se ostalim kolačima s kakaom:

Bez glutena: Recept za kakao-kocke gotove za 15 minuta Tiramisu od limuna: Najlakši recept za ljetnu verziju prefinog kolača Recept za kakao-kolač s kremom od kokosa i bijele čokolade Palačinke s okusom čupavaca: Desert koji će dostojno zamijeniti omiljen kolač Kakao-kocke bez jaja, mlijeka i maslaca za koje vam ne treba ni mikser