Sladoled je mnogima omiljena ljetna poslastica, a domaći sladoled nešto je sasvim posebno. U nastavku možete pronaći recept za domaći sladoled s okusom cheesecake i s malinama koji se sprema brzo i lako, a bolji je od svakog iz trgovine.
Cheesecake sladoled – sastojci:
- 250 g mascarpone sira
- 350 g slatkog kondenziranog mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g mljevenog keksa
- 100 g malina
- Nekoliko žlica džema od maline
- Po želji malo ribane bijele čokolade
Cheesecake sladoled – priprema:
- Umutiti sir i kondenzirano mlijeko. Ako ne možete u trgovini pronaći kondenzirano mlijeko, možete ga lako pripremiti po ovom receptu, gotovo je za svega pet minuta.
- Kratko umutiti slatko vrhnje u posebnoj zdjeli, pazeći da ne bude previše čvrsto.
- Sjediniti obje smjese.
- U smjesu dodati mljeveni keks i naribanu čokoladu.
- U posudu staviti jednu trećinu smjese pa dodati žlicu do dvije džema od malina koji ste prethodno otopili. Rasporediti džem cijelom površinom. Dodati i nekoliko svježih malina pa posuti mljevenim keksom.
- Ponoviti postupak sve dok ne potrošite sve sastojke.
- Hladiti u zamrzivaču barem tri sata.
- Ukrasiti po želji.
Recept za jednostavni cheesecake sladoled s nama je podijelila gastro-blogerica Bojana, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Provjerite i recept za domaći sladoled od malina i pistacije.
Ako tražite još ideja za lagane ljetne kolače i torte od sira, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!