Dorayaki palačinke su tradicionalna poslastica u Zemlji Izlazećeg Sunca. Riječ je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča – Između dva pahuljasta komada se namaže slatka pasta od azuki graha te tako posluži.

Ako pri ruci nemate ovu japansku delikatesu poslužiti se možete i tradicionalnim hrvatskim namazima za palačinke poput pekmeza od marelica ili pak Nutelle.

Vrlo lako pripremaju se u vlastitom domu od svega šest sastojaka koje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici.

Sastojci za dorayaki palačinke:

  • 150 grama brašna
  • 110 grama šećera
  • 3 žlice vode ili mlijeka
  • 2 velika jaja
  • 1 žlica meda
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • biljno ulje za prženje
  • namaz po želji

Dorayaki palačinke - priprema:

  1. Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiješajte.
  2. Sodu bikarbonu otopite u vodu ili mlijeku. Dobro promiješajte pa smjesu ulijte u jaja.
  3. Prosijajte brašno te ga postupno dodajte u jaja uz miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Zagrijte tavu s malo biljnog ulja te dodajte smjesu za palačinke – napravite krug promjera do 10 centimetara.
  5. Pecite palačinku sve dok se na površini ne počinju pojavljivati mjehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju s obje strane.
  6. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu.
  7. Namaz po želji obilno stavite između dvije palačinke, te poslužite toplo.

Dobar tek!

Inspirirajte se ostalimn receptima za palačinke: Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Palačinke mekane poput oblaka s laganom kremom od ruby čokolade Raj u ustima! Recept za prefine palačinke s kokosom i bijelom čokoladom Džin-tonik palačinke: Recept za brzu slasticu koja nema konkurenciju Finije od klasičnih? Recept za brze palačinke bez bijelog brašna Tope se u ustima: Recept za tamne palačinke s malinama i bijelom čokoladom Finije od klasičnih? Recept za brze palačinke bez bijelog brašna