Dorayaki palačinke su tradicionalna poslastica u Zemlji Izlazećeg Sunca. Riječ je o manjim i debljim palačinkama koje se u Japanu jedu poput sendviča – Između dva pahuljasta komada se namaže slatka pasta od azuki graha te tako posluži.

Ako pri ruci nemate ovu japansku delikatesu poslužiti se možete i tradicionalnim hrvatskim namazima za palačinke poput pekmeza od marelica ili pak Nutelle.

Vrlo lako pripremaju se u vlastitom domu od svega šest sastojaka koje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici.

Palačinke su mnogima najdraži desert Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

Sastojci za dorayaki palačinke:
150 grama brašna
110 grama šećera
3 žlice vode ili mlijeka
2 velika jaja
1 žlica meda
1 čajna žličica sode bikarbone
biljno ulje za prženje
namaz po želji

Palačinke s bademovim brašnom Recept za palačinke bez trunke brašna u kojima možete uživati do mile volje

Priprema:
1. Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiješajte.

2. Sodu bikarbonu otopite u vodu ili mlijeku. Dobro promiješajte pa smjesu ulijte u jaja.

3. Prosijajte brašno te ga postupno dodajte u jaja uz miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.

4. Zagrijte tavu s malo biljnog ulja te dodajte smjesu za palačinke – napravite krug promjera do 10 centimetara.

5. Pecite palačinku sve dok se na površini ne počinju pojavljivati mjehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju s obje strane.

6. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu.

7. Namaz po želji obilno stavite između dvije palačinke, te poslužite toplo. Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju