Ako pri ruci nemate ovu japansku delikatesu poslužiti se možete i tradicionalnim hrvatskim namazima za palačinke poput pekmeza od marelica ili pak Nutelle.
Vrlo lako pripremaju se u vlastitom domu od svega šest sastojaka koje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici.
Sastojci za dorayaki palačinke:
- 150 grama brašna
- 110 grama šećera
- 3 žlice vode ili mlijeka
- 2 velika jaja
- 1 žlica meda
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- biljno ulje za prženje
- namaz po želji
Dorayaki palačinke - priprema:
-
Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiješajte.
- Sodu bikarbonu otopite u vodu ili mlijeku. Dobro promiješajte pa smjesu ulijte u jaja.
- Prosijajte brašno te ga postupno dodajte u jaja uz miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.
- Zagrijte tavu s malo biljnog ulja te dodajte smjesu za palačinke – napravite krug promjera do 10 centimetara.
- Pecite palačinku sve dok se na površini ne počinju pojavljivati mjehurići. Okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju s obje strane.
- Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu.
- Namaz po želji obilno stavite između dvije palačinke, te poslužite toplo.
Dobar tek!
Inspirirajte se ostalimn receptima za palačinke: