Kombinacija lješnjaka i čokolade, malo koga može ostaviti ravnodušnim. Još kad joj dodamo piškote u čokoladnom mlijeku, mascarpone sir i Giotto kuglice, napravili smo jednostavnu tortu koja je savršena za sve prilike.

Recept za ovu ukusnu, kremastu i jeftinu tortu, s nama je podijelila food blogerica Petra Sabljić.

Petra kaže da ju je ova torta oduševila na prvu, a glavne karakteristike ovog brzinskog recepta su jednostavnost pripreme i oduševljenje koje izazove kod svakoga tko isproba tortu. Giotto torta gotova je za manje od 20 minuta.

Giotto torta – sastojci:

Za podlogu:

  • Pakiranje piškota
  • 200 ml čokoladnog mlijeka
  • Baza za kreme:
  • 500 g mascarpone sira
  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 3 žlice šećera u prahu

Za bijelu kremu bazi dodajte:

  • Paket Giotto kuglica

Za tamnu kremu bazi dodajte:

  • 2 žlice čokoladnog namaza

Dodatno:

  • 150 ml vrhnja za šlag za ukrašavanje

Giotto torta – priprema:

  1. Piškote umakati u čokoladno mlijeko jako kratko sa svake strane i staviti u kalup za torte.
  2. U jednoj zdjeli miksati mascarpone i šećer u prahu, a u drugoj zdjeli vrhnje za šlag do čvrste teksture. Šlag dodati u sir i sjediniti u bazu za kremu.
  3. Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dodati Giotto kuglice, a u drugi čokoladni namaz.
  4. Na piškote staviti bijelu kremu, dodati još jedan sloj piškota u čokoladnom mlijeku, na piškote staviti još malo Giotto kuglica, potom smeđu kremu i na kraju vrhnje za šlag.
  5. Ukrasiti po želji.

Recept za Giotto tortu Foto: Petra Sabljić

Ovaj ukusni recept, pronašli smo na Instagram profilu mama.kuharica, a inspiraciju za još jednostavnih i ukusnih slastica, pronađite u nastavku: 

Bez pečenja: Recept za cheesecake s malinama i bijelom čokoladom gotov u 15 minuta

Recept bez pečenja: Napravite osvježavajuću tortu s voćem i čokoladom

Cheesecake s borovnicama: Recept za tortu sa sirom, priprema se lako i brzo

Recept za tortu od čarobne kombinacije kokosa, mrkve i naranče

Bez pečenja: Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge

Dobar tek!