Ljubiteljima kokosa nikad nije dosta recepata u kojima vlada njegov poseban i aromatičan okus. Danas vam donosimo recept za ukusne kakao-šnite s mekanim biskvitom i sjajnom kremom od kokosa i bijele čokolade koje će vas sigurno oduševiti.

 

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja srednje veličine
  • 150 grama brašna
  • 100 grama šećera u prahu
  • 100 grama maslaca sobne temperature
  • 3 žlice kakao-praha
  • 1 mala žličica praška za pecivo

Sastojci za kremu od kokosa i bijele čokolade:

  • 400 grama bijele čokolade
  • 300 ml slatkog vrhnja za ganache
  • 100 grama sitno mljevenog kokosa
  • 100 ml slatkog vrhnja za kremu

Sastojci za ganache:

  • 100 grama tamne čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema kolača:

1. U jednoj posudi pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. U drugu posudu ubacite šećer i maslac sobne temperature te miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim u nju ubacujte jedno po jedno jaje i nakon svakog jajeta dobro miksajte dok se ono ne poveže s ostatkom smjese. Na kraju dodajte mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo te ručno sve sjedinite sa špatulom, pjenjačom ili kuhačom.

2. Smjesu rasporedite po protvanu koji ste prethodno namazali maslacem i posuli s oštrim brašnom te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite oko 20-25 minuta, ovisno o jačini pećnice ili sve dok se rubovi biskvita ne odvoje od protvana.Testirajte je li biskvit pečen umetanjem čačkalice u sredinu – ako na njoj nema mokrih ostataka tijesta biskvit je pečen.

3. Dok se biskvit hladi, pripremite ganache od bijele čokolade. Natrgajte je na kockice i stavite u posudu, a 300 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja. Prelijte ga preko čokolade, ostavite da stoji pet minuta i zatim miješajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Kada se ganache ohladi, ubacite u njega kokos i na kraju istucite šlag od 100 ml slatkog vrhnja i njega lagano umiješajte u ostatak smjese.

4. Pripremite ganache od tamne čokolade na isti način kao i onaj od bijele. Natrgajte čokoladu i prelijte je sa 100 ml slatkog vrhnja zagrijanog do vrenja. Pustite da stoji pet minuta, miješajte dok ne dobijete sjajnu smjesu i pustite da se malo ohladi i stvrdne.
Za to vrijeme na ohlađeni biskvit rasporedite kremu od bijele čokolade i kokosa. Zatim preko nje prelijte ganache od tamne čokolade. Kolač zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Bez glutena: Recept za kakao-kocke gotove za 15 minuta Palačinke s okusom čupavaca: Desert koji će dostojno zamijeniti omiljen kolač Kakao-kocke bez jaja, mlijeka i maslaca za koje vam ne treba ni mikser Recept za sočne kocke s jogurtom u koje ne ide ni zrno šećera Gotov za 20 minuta: Najfiniji kolač od kokosa koji se topi u ustima Rapsodija okusa u jednostavnom kolaču s višnjama i kokosom koji se ne peče

Dobar tek!