Zato vam danas donosimo recept koji će razbiti sve predrasude o tom pothvatu. Radi se o slatkim kiflicama u koje ne ide ni kvasac, a ni jaje. Priprema je jednostavna i brza, a kiflice su vrlo ukusne.

Kiflice bez kvasca – sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 200 g masti
  • 150 ml mlijeka
  • 100 ml jogurta sobne temperature
  • 2 paketa praška za pecivo
  • pekmez ili džem za punjenje

Kiflice bez kvasca – priprema:

  1. Glatko brašno prosijte s praškom za pecivo.
  2. Dodajte ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Mijesite oko 10 minuta.
  3. Tijesto bez kvasca ne treba se odmarati kako bi se poduplalo, pa kiflice možete odmah oblikovati.
  4. Razdvojite tijesto u dvije kugle. Svaku kuglu razvaljajte na debljinu od centimetar, narežite na trokute.
  5. Na svaki trokut stavite omiljeni voćni namaz pa zarolajte kiflicu.
  6. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite otopljenom mašću pa pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
  7. Prohlađene kiflice uvaljajte u šećer u prahu i poslužite uz kavu ili čaj. 

U nastavku se inspirirajte s još ideja za ukusne kiflice. 

Recept za super fine kiflice koje se "rade same", a mekane su kao putar

Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere

Recept za najbolje kiflice koje uvijek uspiju, a dižu se tek u plehu

Domaće bur-kifle: Traženi recept od vrlo jednostavnih sastojaka

Dobar tek!