Mnogi ljubitelji lisnatog tijesta sigurno ne mogu odoljeti kiflicama koje se mogu pripremati na razne načine, bilo slatke ili slane. Sami pogled na lijepo pečene kiflice izaziva nam zazubice, a kako li samo fino izgledaju bur-kifle, koje su ovih dana naročito popularne na Instagramu.

Bur-kifle su tradicionalne mađarske kiflice od oraha, a prozračno lisnato tijesto i puni okus oraha čini ih odličnim izborom za sve prilike, pa tako i za božićne i novogodišnje blagdane. Mogu se kupiti gotove u dućanu, no domaće su ipak domaće.

Nakon što je na priči objavila bur-kifle koje je sama napravila, Splićanka Marija dobila je puno pitanja za recept te ga je rado podijelila na Instagramu. Ona sama recept je vidjela kod Mare iz Trogira, također velike zaljubljenice u pripremu torti, kolača i svega slatkog, i oduševila se.

Bur-kifle Bur-kifle oduševit će ljubitelje lisnatog tijesta (Foto: bur-kifle)

Za pripremu možete koristiti kupovno lisnato tijesto, ali najbolje je ako ga sami napravite, savjetuje Marija. U ovaj recept idu lješnjaci, ali Marija je stavljala orahe, prema originalnoj recepturi. U svakom slučaju, prefine su i u jednoj i drugoj varijanti.

Bur-kifle mame svojim izgledom i okusom, pa ih možda i vi poželite napraviti za blagdane pred nama. Ili za bilo koju drugu priliku ili za neki sasvim običan dan.

Sastojci za bur-kifle:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta ili već gotovo razvučeno (ili domaće)
  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice šećera
  • 150 g mljevenih lješnjaka ili oraha
  • 1 žlica ruma

Postupak - bur kifle:

  1. Izmiksajte bjelanjak te pred mu kraj dodajte šećer.
  2. Lagano rukom umiješajte lješnjake ili orahe i žlicu ruma.
  3. Razvaljajte tijesto, podijelite ga na četiri dijela te u svaki stavite po dvije žlice nadjeva, a zatim ih zarolajte.
  4. Kifle stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premažite ih umućenim jajetom i pospite mljevenim lješnjacima ili orasima i mrvicama čokolade. Pecite ih na 180 stupnjeva 20 do 25 minuta.

Dobar tek!

Bur-kifle Bur-kifle rade se od vrlo jednostavnih sastojaka (Foto: Instagram@marija_3008)

Još slatkih recepata pronađite na profilu marija_3008 na Instagramu.

Pročitajte i ove recepte za popularne kekse i kolače:

Recept za čoko rum kolačiće - 4 Recept za rum kolačiće koji će biti glavni ljepotani na blagdanskom stolu Keksi baci di dama Najlakši recept za keksiće baci di dama nastale prema kraljevoj želji Raspuknuti keksići Brzi recept za prhke raspuknute keksiće Prhki kolačići s maslacom Savršeni uz kavu ili čaj: Recept za prhke uskrsne keksiće s maslacom Uskrsni linceri Jannette Razum Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu Husari Isti okus, lakša priprema! Recept za husare - jedine kekse koji konkuriraju linzerima Crveni raspucanci Red velvet raspucanci: Recept za keksiće koji izgledaju kao Božić na pladnju

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju