Nataša Pralica s nama je podijelila recept za neodoljivo ukusan kolač od banana i čokolade.

Biskvit je sočan, mekan i topi se u ustima. Radi se o bogatom čokoladnom kolaču koji će vas, sigurna je Nataša, oduševiti čim ga probate. Da ne dužimo previše, evo recepta:

Sastojci

Biskvit:

  • 7 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • korica od 1/2 limuna
  • 130 g brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žlica kakaova praha
  • 3 žlice ulja
  • 100 ml toplog mlijeka

Krema:

  • 2 žumanjka
  • 80 g šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka
  • 150 g čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag

Ganache:

  • 200 g čokolade
  • 400 ml vrhnja za šlag

Ostalo:

  • 5 manjih banana

Priprema kreme:

  1. Izradite šećer i žumanjke.
  2. Dodajte puding od vanilije i 100 ml mlijeka te sjedinite.
  3. Ostatak mlijeka ulijte u lonac i stavite kuhati.
  4. Kada mlijeko zakipi, sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke.
  5. Sve zajedno vratite kuhati.
  6. U vruću smjesu dodajte čokoladu (narezanu ili u kapljicama) i miješajte da se čokolada istopi.
  7. Kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  8. U zdjelu ulijte vrhnje za šlag i miksajte ga da postane čvrsto.
  9. Ohlađenoj kremi uklonite foliju te je izmiksajte.
  10. Dodajte pripremljeni šlag i sve zajedno sjedinite.

Priprema biskvita:

  1. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
  2. U brašno dodajte prašak za pecivo te promiješajte.
  3. Potom u drugu zdjelu dodajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, izradite pjenasto.
  4. Dodajte ulje i kratko miksajte.
  5. Zatim dodajte pripremljeno brašno i naribanu koricu od limuna te sjedinite.
  6. Smjesi dodajte pola pripremljenih bjelanjaka pa kratko promiješajte pjenjačom.
  7. Dodajte ostatak bjelanjaka i sve sjedinite pjenjačom.
  8. Smjesu podijelite na dva dijela.
  9. U jedan dio dodajte kakaov prah i sjedinite pjenjačom, a drugi dio ostavite svijetle boje.
  10. Tamni dio rasporedite na masni papir u kalup dimenzija 19 x 32 cm.
  11. Zatim umiješajte svijetli dio da bude šareno.
  12. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
  13. Vrući biskvit izbodite vilicom i prelijte sa 100 ml toplog mlijeka.
  14. Ostavite ga da se ohladi.

Priprema ganacha:

  1. Preko narezane čokolade prelijte vrhnje za šlag.
  2. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
  3. Ostavite da se prohladi.

Slaganje kolača od banane i čokolade:

  1. Preko biskvita rasporedite pola kreme.
  2. Na kremu poslažite izrezane banane.
  3. Rasporedite ostatak kreme.
  4. Istresite i rasporedite prohlađeni ganache.
  5. Kolač stavite u frižider preko noći da se stegne.

Kako Nataša Pralica priprema kolač od banane i čokolade, pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u na kraju ovog teksta, a taj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.

Ako volite kolače s bananama i drugim voćem, mogli bi vam se svidjeti i ovi recepti:

Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode

Brzo gotov: Kremasti kolač s bananama za koji ne trebate paliti pećnicu

Jedna i jedina, pita od jabuka: Recept za desert koji možete "prošvercati" i za vrijeme dijete

Brzi kolač "na čaše": Recept za skromni i fini desert od jabuka, griza i oraha

Jednostavan, a kraljevski: Recept za francusku pitu sa šljivama koja je brzo gotova