Ljeti najviše volimo lagane kolače koji ne zahtijevaju puno truda i koji su brzo gotovi, a recept za jedan takav kolač donosimo u nastavku.
Isprobali smo jednostavni recept za kolač s bananama i pudingom, a njegova je priprema bila baš zabavna.
Radi se o slastici koja je gotova doista brzo, a glavna je prednost što je možete pripremiti u kalupu ili u čaši. Pomalo neuredan, ali jako sočan i kremast, ovaj nas je kolač oduševio već na prvi zalogaj.
Kolač s bananama - sastojci:
Za podlogu:
- 250 g mljevenog keksa
- 150 g otopljenog maslaca
- 50 ml mlijeka
Krema od vanilije:
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 700 + 100 ml mlijeka
- 2 žlice šećera
- 250 g slatkog vrhnja
Dodatno:
- 3 velike banane
- 2 vrećice šlag kreme
- 250 ml hladnog mlijeka
- Limun
Kolač s bananama - priprema:
- U rastopljeni maslac dodati mljevene kekse i mlijeko pa sve dobro promiješati do mrvičaste teksture. Utisnuti u kalup.
- Banane izrezati na ploške pa preliti limunovim sokom kako ne bi potamnile (ovaj korak možete preskočiti). Posložiti banane cijelom površinom podloge od keksa.
- Pomiješati puding-prah s dvije žlice šećera i 100 ml mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da zakuha. U kipuće mlijeko dodati mješavinu pudinga, mlijeka i šećera pa miješati dok se ne zgusne.
- Kuhani puding prekriti prozirnom folijom kako se ne bi uhvatila korica.
- 250 ml slatkog vrhnja izraditi u šlag pa dodati ( na dva puta) u skroz ohlađeni puding.
- Kremu preliti preko podloge od keksa i banana.
- Prekriti prozirnom folijom pa ostaviti u hladnjaku preko noći.
- Po želji ukrasiti šlagom iz vrećice i bananama.
Savjet: Kolač s bananama i pudingom odličnog je okusa, ali se razlio čim smo ga izvadili iz kalupa. Ako želite nešto uredniji kolač, naša je preporuka da ga pripremite u čašama, a nama se svidio baš takav – pomalo neuredan, ali fantastičnog okusa. Postupak možete pogledati u videu.
This browser does not support the video element.
Ako tražite još ideja za jednostavne i kremaste kolače, torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu, a još jednostavnih recepta možete pronaći u nastavku.
Dobar tek!