Na pitanje koja vam je najdraža svjetska kuhinja, mnogi će odgovoriti – talijanska. Kremaste tjestenine baš uvijek dobro prolaze, a recept za ručak koji će cijeloj obitelji izmamiti osmijeh na lice, donosimo u nastavku.

 

Kaneloni sa špinatom i sirom – sastojci:

  • 250 g kanelona
  • 250 g kremastog sira
  • 300 g špinata (može i zaleđeni)
  • 2 češnja češnjaka
  • Žlica maslinova ulja

Za bešamel:

  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 700 ml mlijeka
  • Sol, papar, po želji muškatni oraščić
  • 100 g parmezana

Dodatno:

  • 50 g ribane gaude

Kaneloni sa špinatom i sirom – priprema:

  1. Pripremite bešamel. Na maslacu preprežite brašno, smanjite vatru pa polako dodajte mlijeko. Neprestano miješajte kako se ne bi stvorile grudice, najbolje pjenjačom. Dodajte začine i na kraju parmezan. Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane gust.
  2. Na malo maslinova ulja prepržite sitno sjeckani češnjak. Dodajte mu špinat pa kratko pirjajte. Sklonite s vatre, kratko prohladite pa dodajte kremasti sir, možete koristiti riccotu, a odlično će pasati bilo koji sirni namaz.
  3. Posudu za pećnicu premažite maslacem. Napunite kanelone smjesom špinata i sira pa ih posložite jedan do drugoga. Prelijte bešamelom, prekrijte aluminijskom folijom pa pecite oko pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  4. Nakon pola sata maknite foliju, dodajte naribani sir pa vratite u pećnicu na pet do 10 minuta.
  5. Poslužite toplo ili hladno, uz omiljenu proljetnu salatu.

U nastavku možete pronaći još ideja za ukusni i brzi ručak.

Ručak koji baš uvijek prolazi: Brza pita sa špinatom i tri vrste sira Recept za kremasti rižoto koji zadovoljava sve kriterije za savršen ručak Gotovo za 15 minuta: Recept za najsočnija pileća prsa sa špinatom i sirom Još bolji recept: Pita zeljanica iz tave s manje ulja i brže gotova Recept je ludilo: Fantastična pita s tikvicama, špinatom i sirom Recept za hrskave palačinke sa sirom i špinatom koje su gotove za tren oka

Dobar tek!