Jednostavni kolači koji ne zahtijevaju puno truda i ne oduzimaju puno vremena savršeni su za ljeto, a jedan takav recept donosimo vam u nastavku. Kolač s grizom i kremom od vanilije kremast je i ukusan i baš osvježava kad se ohladi.

 

Kremasti kolač s grizom – sastojci:

Za podlogu:

  • 600 ml mlijeka
  • 80 g griza
  • 5 žlica šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 65 g čokolade za kuhanje

Za kremu:

  • 600 ml mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca

Kremasti kolač s grizom – priprema:

  1. Pripremite podlogu. Pomiješajte sve suhe sastojke pa ih lagano dodajte u kipuće mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri sve dok se smjesa ne zgusne. Uklonite s vatre i dodajte čokoladu pa miješajte sve dok se čokolada ne otopi.
  2. Kalup promjera 20 centimetara isplahnite hladnom vodom, ulijte smjesu pa ostavite na sobnoj temperaturi.
  3. Pripremite kremu. Pomiješajte puding i šećer s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. Kad mlijeko zakuha dodajte puding.
  4. Kuhani puding prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi napravila korica pa ohladite do sobne temperature. Dodajte maslac pa sve dobro sjedinite.
  5. Kremu rasporedite na podlogu s grizom pa ohladite, najbolje preko noći.

Recept za kremasti kolač koji podsjeća na sladoled s nama je podijelila gastro-blogerica Helena Pudić, a još ukusnig recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku. 

Ako tražite ideje za kremaste kolače, torte od sira i ljetne slastice, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu. 

Kremasti, voćni i brzo gotov: Ovaj kolač radimo kad nemamo puno vremena, a želimo nešto fino Recept za kolač s rozen korama kojem kombinacija vanilije i maka daje predivan okus Čokolada, trešnje i sir: Recept za fini kolač koji se tako lako priprema Kolač s kremom od jagoda i čokolade: Savršen spoj okusa i tekstura u finom desertu Kolač bez mane (i bez brašna) gotov je stvarno brzo, a možete ga prilagoditi sebi Jedna zdjela, jedan kalup i 20 minuta dovoljno je za ovu brzinsku tortu s jagodama

Dobar tek!