Ako ne znate što biste pripremili za ručak, neka vam današnja ideja bude inspiracija. Sve što trebate za ovaj brzi recept jest paket gotovog lisnatog tijesta, malo piletine i sira, a ovaj će vas recept oduševiti jer ga možete prilagoditi sebi.
Lisnato s piletinom – sastojci:
- Paket zamrznutog lisnatog tijesta (ili dva paketa svježeg lisnatog tijesta)
- Pileća prsa
- Sirni namaz
- 300 g ribanog sira
- Žumanjak
- Sezam
Lisnato s piletinom – priprema:
- Ako koristite zamrznuto lisnato tijesto preko noći ga odledite, a svježe samo izvadite iz pakiranja i raširite na podlozi posutoj brašnom. Sastojke podijelite kako biste dobili dvije rolade.
- Lisnato tijesto premažite sirnim namazom, dodajte polovicu kockica piletine koje ste prethodno začinili, a na samome kraju dodajte i naribani sir.
- Zarolajte, premažite žumanjkom i po želji dodajte sezama pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva sve dok ne porumeni, oko pola sata.
- Poslužite toplo ili hladno.
Savjet: Ako želite još kraće peći roladu, piletinu prije kratko prepržite na tavi pa nastavite postupak prema receptu. Osim piletinom, lisnato tijesto možete nadjenuti bilo kojim nadjevom – mljevenim mesom, šunkom i sirom, raznim povrćem, lososom, tunom…
Provjerite i recept za lisnate rolice od dva sastojka.
Recepet za brzi ručak s nama je podijelila gastroblogerica Helena Pudić iz Slavonskog Broda, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Dobar tek!