Marmelada od mandarina prava je poslastica koja u staklenku sprema mirise i okuse jeseni i zime. Svježa, sočna i mirisna, marmelada od mandarina lako se priprema i idealan je dodatak kruhu, palačinkama ili kao nadjev u raznim desertima.

U nastavku donosimo najjednostavniji i najbrži recept za marmeladu od mandarina. Preporuka je koristiti organske mandarine kako biste mogli ubaciti i koru koja daje poseban okus, a po želji možete ubaciti i štapić vanilije.

Marmelada od mandarina – sastojci:

  • 2 kg mandarina
  • 1 litra vode + 100 ml vode
  • 400 g šećera
  • Sok dva limuna

Marmelada od mandarina – priprema:

  1. Mandarine dobro očistite i razdvojite. Ako koristite organske mandarine, ostavite i malo kore kako bi okus bio još bolji.
  2. Mandarine prelijte s litrom vode i kuhajte oko pola sata, odnosno dok se ne raskuhaju.
  3. Potom ih usitnite štapnim mikserom pa procijedite. Ako volite grublju teksturu, nemojte ih sasvim usitniti nego ostavite i pokoji komadić.
  4. Otopite šećer u 100 ml vode, dodajte i limunov sok pomiješajte s usitnjenim mandarinama.
  5. 5. Kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući, oko sat vremena. Možda će vam se činiti dosta rijetka, ali zgusnut će se u staklenkama. 
  6. Stavite u sterilizirane vruće staklenke pa ohladite.

Ovako pripremljena marmelada najbolje će pasati uz palačinke mekane kao duša, a možete je dodati i u razne slastice. Ako pak tražite ideje za slastice možete se inspirirati našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

U nastavku možete pronaći još recepata za marmelade, pekmeze i džemove.

Recept za domaću marmeladu od smokava Samo tri sastojka: Najbrži recept za džem od borovnica Džem od šljiva s rumom uz koji palačinke postaju najtraženiji desert Džem od marelica: Brzi recept koji će voljeti svaka palačinka Bez šećera i konzervansa: Najlakši recept za domaći džem od jagoda

Dobar tek!