Marmelada od mandarina prava je poslastica koja u staklenku sprema mirise i okuse jeseni i zime. Svježa, sočna i mirisna, marmelada od mandarina lako se priprema i idealan je dodatak kruhu, palačinkama ili kao nadjev u raznim desertima.
U nastavku donosimo najjednostavniji i najbrži recept za marmeladu od mandarina. Preporuka je koristiti organske mandarine kako biste mogli ubaciti i koru koja daje poseban okus, a po želji možete ubaciti i štapić vanilije.
Marmelada od mandarina – sastojci:
- 2 kg mandarina
- 1 litra vode + 100 ml vode
- 400 g šećera
- Sok dva limuna
Marmelada od mandarina – priprema:
- Mandarine dobro očistite i razdvojite. Ako koristite organske mandarine, ostavite i malo kore kako bi okus bio još bolji.
- Mandarine prelijte s litrom vode i kuhajte oko pola sata, odnosno dok se ne raskuhaju.
- Potom ih usitnite štapnim mikserom pa procijedite. Ako volite grublju teksturu, nemojte ih sasvim usitniti nego ostavite i pokoji komadić.
- Otopite šećer u 100 ml vode, dodajte i limunov sok pomiješajte s usitnjenim mandarinama.
- 5. Kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući, oko sat vremena. Možda će vam se činiti dosta rijetka, ali zgusnut će se u staklenkama.
- Stavite u sterilizirane vruće staklenke pa ohladite.
Ovako pripremljena marmelada najbolje će pasati uz palačinke mekane kao duša, a možete je dodati i u razne slastice. Ako pak tražite ideje za slastice možete se inspirirati našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
U nastavku možete pronaći još recepata za marmelade, pekmeze i džemove.
Dobar tek!