Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ukusan desert koji će obožavati sve generacije. Najbolje od svega? Radi se od svega tri sastojka.

Jagode su fino bobičasto voće iz porodice ružavki koje obiluje vitaminima, mineralima i drugim nutrijentima. S obzirom da otprilike 90 posto njihovog sastava otpada na vodu, jagode su i niskokalorična namirnica. U sto grama svježeg ploda, nalazi se svega oko 30-ak kalorije.

Jagode su i savršena namirnica za proljetni desert poput kremastog moussea. Riječ je o slatkom, laganom i osvježavajućem desertu za koji vam ne treba mnogo znanja niti vještine u kuhinji.

Postoji nekolicina recepata za pripremu moussea od jagoda – mi vam donosimo najjednostavniji. Za pripremu će vam biti potrebno tek svježe jagode, šećer i vrhnje za šlag, pokoje kuhinjsko pomagalo i malo strpljenja.

Sastojci za mousse od jagode:

  • 350 g svježih jagoda
  • 250 g vrhnja za šlag
  • 100 g šećera

Priprema moussea od jagoda:

  1. Očistite jagode i narežite ih na manje komade.
  2. U blenderu ili sjeckalici povrća pretvorite jagode i šećer u pire.
  3. U mikseru istucite vrhnje u šlag, pa u njega umiješajte pire od jagoda.
  4. Stavite u hladnjak na hlađenje barem jedan sat prije posluživanja, a možete i preko noći.
  5. Poslužite ohlađenu kremu sa svježim komadićima jagoda.

Ako ste u potrazi za još ideja za jednostavne kolače, pite, savijače i voćne poslastice, inspirirajte se popisom od 100 recepata na jednom mjestu, među kojima je i recept za neodoljivu Pavlovu tortu s jagodama. 

Još recepata pronađite u nastavku: 

Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta Gotov za 15 minuta: Kremasti složenac od jagoda i milerama bez pečenja Jedna zdjela, jedan kalup i 20 minuta dovoljno je za ovu brzinsku tortu s jagodama Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura Ma, kakve jabuke: Recept za finu prhku pitu s jagodama Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji Brzi kolač od jogurta s jagodama: Recept za izdašan desert koji svima uspijeva

Doba tek!