Iznenadite svoje ukućane efektnim blagdanskim kolačićima koji se tope u ustima, a sastoje se od finog keksa, ukusne čokoladne kreme i ružičastih puslica.
Da biste napravili ružičaste puslice s čokoladnom kremom i kokosom, potrebno je nešto vremena i truda, ali postupak je vrlo jednostavan.
Ovi kolačići izgledaju tako lijepo da ih možete i darovati za blagdane ili ih staviti u kakvu atraktivnu posudu te njima ukrasiti blagdanski stol.
Sastojci za podlogu:
- 150 g brašna
- 100 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 30 g naribanog kokosa
- 1 jaje
Sastojci za puslice:
- 130 g šećera
- 30 g šećera u prahu
- 4 bjelanjka
- ružičasta prehrambena boja
Sastojci za kremu:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 150 g tamne čokolade
- 90 g šećera
- 60 g kakaa
- naribani kokos za posipanje
Postupak za izradu ružičastih puslica
Foto: Profimedia
Priprema - ružičaste puslice:
Za podlogu:
- Prosijajte brašno sa šećerom na radnu površinu. U sredini brašna napravite rupu pa u nju dodajte jaje, maslac narezan na kocke i naribani kokos. Umijesite čvrsto tijesto od svih sastojaka, omotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na oko sat vremena da se stisne.
- Ohlađeno tijesto razvucite na pobrašnjenoj površini pa čašom ili kalupom odrežite manje krugove. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite keksiće u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 12 minuta. Pustite da se ohlade.
Za puslice:
- Pažljivo odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke spremite za neki drugi recept. U loncu na štednjaku zagrijte nešto vode pa na njega stavite vatrostalnu posudu s bjelanjcima i polovicom običnog šećera. Mutite bjelanjke i šećer na pari dok se šećer ne otopi.
- Smjesu potom prelijte u zdjelu od miksera, dodajte ostatak običnog šećera i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Kada dobijete snijeg, umiješajte i šećer u prahu. Na kraju dodajte ružičastu prehrambenu boju po želji kako biste obojali dobiveni snijeg u željenu nijansu.
- Ružičasti snijeg stavite u slastičarsku vrećicu. Puslice istiskujte na pleh obložen papirom za pečenje. Promjer puslica neka bude otprilike sličan veličini ispečenih keksa. Puslice će zapravo biti poklopac za vaš kolačić.
- Pecite puslice 50 minuta na 100 Celzijevih stupnjeva. Isključite pećnicu, ali ih ostavite unutra i pustite da se osuše do kraja.
Postupak za izradu ružičastih puslica
Foto: Profimedia
Za kremu:
- Zagrijte vrhnje za šlag zajedno sa šećerom i kakaom. Prelijte dobivenu smjesu preko komadića tamne čokolade. Miješajte dok se čokolada ne rastopi, a krema postane glatka i sjajna. Stavite čokoladnu kremu u hladnjak da se stisne.
- Kad se krema ohladi i stisne, izmiksajte je, prebacite u slastičarsku vrećicu i istiskujte na ohlađene keksiće. Poklopite kremu ohlađenim ispečenim puslicama, a rubove uvaljajte u naribani kokos. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke..
Poslužite odmah.
Dobar tek!
Postupak za izradu ružičastih puslica
Foto: Profimedia
Inspirirajte se i ostalim receptima za slatke zalogaje: