Rolada Reform opisuje se i boljom od torte Reform, a to onda svakako treba probati! Mnogima je Reform među najboljim čokoladnim tortama koju posebno izdašnom i finom čini velika količina oraha. Recept za roladu Reform pronašli smo kod blogerice Slađane koja svoje slatke recepte objavljuje na Instagram profilu just.sweet.sladjano.
Ležim danima, imala sam neku operaciju, na izmaku sam snage, doslovce, ali mislim kad bih pojela jedan kolut ovoga da bih se osnažila. Znači, izgleda bruuutalno, nestvarno.
Ovo je nešto što bi svakome moglo biti posljednja želja u životu.
Ako je bolja od torte, onda se mora probati jer mi je reforma omiljena.
Ovo mi je trebalo. Danima gledam recepte, ali mi je torta 'too much'. Znači, ovo je savršeno.
Neki su od komentara na recept za roladu Reform, koja bi vas mogla oduševiti i više od torte Reform. Recept smo pronašli kod blogerice Slađane, na Instagramu poznate kao just.sweet.sladjano, a donosimo ga u nastavku.
Rolada Reform – sastojci:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 8 žlica šećera
- 1 žlica brašna
- 9 žlica oraha
- 1 žličica praška za pecivo
Za kremu:
- 8 žumanjaka
- 150 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 200 g maslaca
- 130 g crne čokolade
Za glazuru:
- 100 g mliječne čokolade
- 3 žlice ulja
- 50 g bijele čokolade za šaranje
Rolada Reform – priprema:
- Najprije pripremite pleh od pećnice kako biste ispekli biskvit. Bjelanjke umutite do srednje gustoće pa postepeno dodajte šećer i umutite čvrsti snijeg.
- Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte u bjelanjke ručno miješajući, na kraju dodajte orahe i fino sve promiješajte. Pleh obložite masnim papirom i ravnomjerno rasporedite smjesu.
- Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva u dobro zagrijanoj pećnici. Topli biskvit odmah uvite u roladu s papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
- Za kremu žumanjke izmiješajte sa šećerom u prahu i stavite na paru da se skuhaju. Neophodno je da ih neprestano miješate i pratite dok se ne skuhaju, za šta je potrebno najmanje 15 minuta.
- Čokoladu isjeckajte pa je ubacite u topli fil i miješajte dok se ne istopi. Kremu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac, postepeno i dobro sve pjenasto umutite.
- Odvijte roladu i premažite kremom iznutra i ostavite par žlica za premazati izvana. Uvijte roladu i ostavite da se stegne, pa izlijte na nju čokoladu koju ste otopili na pari, pa preko, ako želite, išarajte bijelom čokoladom i pospite orasima.
Isprobajte i druge recepte u kombinaciji čokolade i orašastog voća:
U slast!