U dahu se priprema, u dahu se i smaže, tako je kreatorica ove ukusne torte opisala svoju blagdansku poslasticu. Tart od keksa savršena je opcija ako nemate puno vremena, a želite impresionirati sve ukućane, a poseban je zbog čokoladnog punjenja koje mu daje još puniji okus.
Glavna prednost ovog ukusnog tarta jest činjenica što ga možete napraviti od bilo kojih keksića, samo neka to bude kombinacija različitih tekstura.
Keks tart – sastojci:
- 300 g različitih keksa po izboru (keksi s maslacem, čajni keksi, karamelizirani keksi, napolitanke, američki cookie…)
- 100 g čokoladnog namaza (ili otopljene čokolade)
- 50 g otopljenog maslaca
- 5 žlica narančina soka
- 100 ml toplog mlijeka
- Po želji orašasti plodovi
Glazura
- 100 g mliječne čokolade
- 2 žlice kokosova ulja
Dodatno
- Čokolada po želji
Keks tart – priprema:
- Kekse prelomiti na nešto manje dijelove – neka to budu komadi različitih veličina kako biste dobili rustikalnu teksturu. Pomiješajte sve kekse, a ako koristite orašaste plodove dodajte ih u ovom koraku.
- Keksima dodajte čokoladni namaz, toplo mlijeko, narančin sok i otopljeni maslac. Sve sastojke dobro promiješati pa utisnuti u kalup. Posložiti komadiće omiljene čokolade pa staviti u frižider kako bi se smjesa stvrdnula.
- Za glazuru čokoladu otopiti na pari pa preliti preko ohlađenog tarta.
- Ponovno ohladiti prije posluživanja.
U galeriji na početku teksta možete pogledati postupak pripreme. Genijalni recept s nama je podijelila food blogerica Bojana, a još sličnih recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu te u nastavku:
Dobar tek!