Spoj čokolade, malina i hrskavog tijesta malo koga može ostaviti ravnodušnim. Kod pripreme tarta najvažnije je pogoditi savršene sastojke, zamijesiti prhko tijesto i čekati da se sastojci sami spoje u neodoljive okuse.
Ako ste ovog vikenda planirali pripremiti slasticu koja će oduševiti cijelu obitelj, pročitajte sljedeće retke jer vam donosimo recept za ukusni tart s malinama i čokoladom od kojega rastu zazubice.
Tart s malinama i čokoladom – sastojci:
Za tijesto:
- 220 g glatkog brašna
- 60 g šećera u prahu
- 150 g hladnog maslaca
- 2 žumanjka
Za kremu od malina:
- 250 g svježih ili smrznutih malina
- 4 žlice šećera
- 1 žlica gustina + 4 žlice vode
Za ganache kremu:
- 300 g mliječne čokolade
- 200 ml vrhnja za šlag
Tart s malinama i čokoladom – priprema:
- Pripremite tijesto. U posudu stavite brašno, maslac, šećer i žumanjke pa zamijesite tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na pola sata.
- Kalup za tart premažite uljem. Tijesto razvaljajte između dva papira za pečenje. Skinite gornji papir. Tijesto preokrenite u kalup pa skinite i drugi papir. Prstima utapkajte tijesto po dnu i rubovima kalupa. Odrežite višak.
- Tijesto izbockajte vilicom, stavite masni papir i neki teret poput graha kako bi spriječili dizanje tijesta tijekom pečenja. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
- Pripremite kremu od malina. Sjedinite malina i šećer, a kad smjesa zakuha dodajte gustin pomiješan s vodom. Vruću kremu rasporediti po tijestu.
- Čokoladu nasjeckajte na sitne kockice, a vrhnje za šlag zagrijete do vrenja pa ga prelijte preko čokolade. Pripremljeni ganache prelijte preko kreme od malina i poravnajte.
- Hladite najmanje tri sata pa ukrasite po želji.
Genijalni recept za tart s malinama i čokoladom s nama je podijelila blogerica Ivana Šteković, a još recepata možete pronaći na njezinom profilu na Instagramu, te u nastavku:
Dobar tek!