Kocke od kokosa – sastojci:
Za koru:
- 8 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice brašna
- 150 grama kokosovog brašna
Za kremu:
- 8 žumanjaka
- 2 pudinga od vanilije
- 2 žlice gustina
- 2 vanilin šećera
- 500 ml mlijeka
- 250 g margarina
Dodatno:
- Keks po izboru
- Šlag za ukras
- Mrvice čokolade
Kocke od kokosa – priprema:
- Pripremite koru. Umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg i polako dodati ostale sastojke, polako miješajući.
- Izliti u pleh obložen papirom za pečenje dimenzija 34 puta 28 centimetara i peći na 170 stupnjeva oko 15 minuta. Gotovu koru maknuti s papira i zaliti mlijekom da omekša.
- Pripremite kremu. Umutiti žumanjke sa šećerom pa dodati ostale suhe sastojke. 500 ml mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće dodati smjesu sa žumanjcima. Skuhati kao puding. Pokriti folijom da se ne stvori korica pa dobro ohladiti.
- U hladnu kremu mikserom umutiti margarin.
- Složiti kocke. Na koru staviti pola krema. Po kremi posložiti kekse koje ste prethodno namočili u mlijeko. Preko keksa staviti drugu polovicu kreme.
- Šlag pripremiti prema uputama na pakiranju pa njime završiti kolač. Ukrasiti čokoladnim mrvicama
Kolač s kokosom blogerice Lele s profila miris_dunja (Foto: Instagram@miris_dunja)
Ovaj recept s nama je podijelila Lala s profila miris_dunja, a u nastavku pronađite još ukusnih ideja za desert.
Dobar tek!