Tuna je odličan izvor proteina – bez obzira na to jedete li tu ribu svježu ili konzerviranu. U 100 grama tune nalazi se oko 26 grama proteina, ali i dosta omega-3 masnih kiselina, koje su važne za zdravlje srca i krvožilnog sustava.

Kada je vani vruće i ne da vam se kuhati, tuna u konzervi sjajan je odabir. Od nje možete napraviti namaz, dodati je u sendvič ili tortilju. Tortilja s tunom i povrćem brzi je ručak pun proteina koji se može složiti u svega pet minuta.

Sastojci za tortilju s tunom i povrćem:

  • 1 tortilja
  • 1 manja konzerva tune
  • 1 manja rajčica
  • ½ paprike
  • ½ avokada
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • malo limunova soka
  • sol i papar po želji
  • svježi peršin po želji

Priprema tortilje s tunom i povrćem:

  1. Tortilju stavite na ravnu površinu pa na nju dodajte polovicu avokada. Vilicom zgnječite avokado i začinite ga solju, paprom, češnjakom u prahu i s malo limunova soka.
  2. Ocijedite tunu od ulja ili salamure i raspodijelite je po avokadu.
  3. Očistite i nasjeckajte rajčicu i papriku i dodajte ih u tortilju.
  4. Po želji možete dodati i malo svježeg peršina ili korijandra.
  5. Ako želite pojačati vrijednost bjelančevina u obroku, u tortilju dodajte i kuhani grah iz konzerve, leću ili slanutak.
  6. Zarolajte tortilju i uživajte u brzom ručku.

Isprobajte i ove brze recepte za ručak:

Ručak za pet minuta: Brzi recept za fine rolice od šunke i sira Za pet eura: Fini ručak pun proteina koji se može složiti za manje od pet minuta Brze tortilje s tikvicama i sirom koje se mogu jesti za doručak, ručak i večeru Recept za zapečene tortilje punjene piletinom i sirom

Dobar tek!