Tuna je odličan izvor proteina – bez obzira na to jedete li tu ribu svježu ili konzerviranu. U 100 grama tune nalazi se oko 26 grama proteina, ali i dosta omega-3 masnih kiselina, koje su važne za zdravlje srca i krvožilnog sustava.
Kada je vani vruće i ne da vam se kuhati, tuna u konzervi sjajan je odabir. Od nje možete napraviti namaz, dodati je u sendvič ili tortilju. Tortilja s tunom i povrćem brzi je ručak pun proteina koji se može složiti u svega pet minuta.
Sastojci za tortilju s tunom i povrćem:
- 1 tortilja
- 1 manja konzerva tune
- 1 manja rajčica
- ½ paprike
- ½ avokada
- ½ čajne žličice češnjaka u prahu
- malo limunova soka
- sol i papar po želji
- svježi peršin po želji
Priprema tortilje s tunom i povrćem:
- Tortilju stavite na ravnu površinu pa na nju dodajte polovicu avokada. Vilicom zgnječite avokado i začinite ga solju, paprom, češnjakom u prahu i s malo limunova soka.
- Ocijedite tunu od ulja ili salamure i raspodijelite je po avokadu.
- Očistite i nasjeckajte rajčicu i papriku i dodajte ih u tortilju.
- Po želji možete dodati i malo svježeg peršina ili korijandra.
- Ako želite pojačati vrijednost bjelančevina u obroku, u tortilju dodajte i kuhani grah iz konzerve, leću ili slanutak.
- Zarolajte tortilju i uživajte u brzom ručku.
Isprobajte i ove brze recepte za ručak:
Dobar tek!