Ljubitelji mesa obožavaju piletinu jer postoji toliko opcija za pripremu da nam ona nikad ne može dosaditi.
Ipak, jednostavni recepti nekako su nam najdraži, a još ako su brzo gotovi i cjenovno prihvatljivi – imamo deliciju koja je zadovoljila sve kriterije za ručak iz snova. Jedan takav recept donosimo vam u nastavku.
Zapečena piletina s brokulom i sirom – sastojci
- 400 g pilećeg bijelog mesa
- Jedna glavica svježe brokule
- 150 g ribanog sira
- Sol, papar, češnjak
- 2 žlice krušnih mrvica
Za umak:
- 50 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 600 ml mlijeka
- 150 g ribanca
- Sol, papar, po želji muškatni oraščić
- 200 ml vrhnja za kuhanje
Zapečena piletina s brokulom i sirom – priprema:
- Brokulu očistite i odvojite na cvjetove. Stavite je kuhati pet minuta u kipuću posoljenu vodu.
- Za to vrijeme pileća prsa narežite kockice i prepržite ih na maslacu.
- Pripremite umak. Na maslacu prepržite brašno, maknite s vatre i dodajte mlijeko neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte vrhnje za kuhanje i sir, začinite i kuhajte na laganoj vatri sve dok se ne zgusne.
- Dublju posudu premažite s maslacem i pospite krušnim mrvicama. Pomiješajte brokulu i piletinu pa ju stavite u posudu. Prelijte gotovim umakom, a na kraju pospite naribanim sirom.
- Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
U nastavku možete pronaći još recepata koji su brzi, jednostavni, jeftini i oduševljavaju kombinacijom okusa.
Dobar tek!