Ljubitelji mesa obožavaju piletinu jer postoji toliko opcija za pripremu da nam ona nikad ne može dosaditi.

Ipak, jednostavni recepti nekako su nam najdraži, a još ako su brzo gotovi i cjenovno prihvatljivi – imamo deliciju koja je zadovoljila sve kriterije za ručak iz snova. Jedan takav recept donosimo vam u nastavku.

Zapečena piletina s brokulom i sirom – sastojci

  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • Jedna glavica svježe brokule
  • 150 g ribanog sira
  • Sol, papar, češnjak
  • 2 žlice krušnih mrvica

Za umak:

  • 50 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 600 ml mlijeka
  • 150 g ribanca
  • Sol, papar, po želji muškatni oraščić
  • 200 ml vrhnja za kuhanje

Zapečena piletina s brokulom i sirom – priprema:

  1. Brokulu očistite i odvojite na cvjetove. Stavite je kuhati pet minuta u kipuću posoljenu vodu.
  2. Za to vrijeme pileća prsa narežite kockice i prepržite ih na maslacu.
  3. Pripremite umak. Na maslacu prepržite brašno, maknite s vatre i dodajte mlijeko neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte vrhnje za kuhanje i sir, začinite i kuhajte na laganoj vatri sve dok se ne zgusne.
  4. Dublju posudu premažite s maslacem i pospite krušnim mrvicama. Pomiješajte brokulu i piletinu pa ju stavite u posudu. Prelijte gotovim umakom, a na kraju pospite naribanim sirom.
  5. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

U nastavku možete pronaći još recepata koji su brzi, jednostavni, jeftini i oduševljavaju kombinacijom okusa. 

Recept za pileće rolice s tikvicama i sirom hrskave izvana, a mekane i sočne iznutra Kao lazanje, ali brže i lakše: Recept za kremaste njoke s bolonjezom i sirom Recept za skromnu pitu od sira koja je spremna za 10 minuta i uspijeva baš svima Nije neka mudrost: Mekana peciva sa sirom raspametila su sve koji su ih probali S mesom i krumpirom: Stari recept za posebno sočnu pitu s preljevom Još bolji recept: Pita zeljanica iz tave s manje ulja i brže gotova Najfinija na svijetu: Recept za pitu sa šunkom i sirom koju uopće nije problem napraviti Recept za fantastične okruglice zbog kojeg ćete uvijek skuhati nešto više riže

Dobar tek!