Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Nije neka mudrost: Mekana peciva sa sirom raspametila su sve koji su ih probali

06-09-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Mekano pecivo punjeno sirom mogli bismo jesti za doručak, ručak i večeru. Rijetko ga pravimo od nule kad ga jednostavno možemo pronaći u svakoj pekarnici, ali za recept u nastavku doista vrijedi zasukati rukave.

Priprema je jednostavna, a kreatorica recepta kaže da nije neka mudrost i da ovaj recept gotovo svi mogu realizirati.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Rezultat će raspametiti svakoga tko kuša ova peciva meka poput oblaka.

Peciva sa sirom – sastojci:

  • 600 g glatkog brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice šećera
  • 10 g suhog kvasca

Za punjenje:

  • 100 g maslaca
  • 200 g krem sira

Za premaz:

  • Jedno jaje
  • Sezam

Peciva sa sirom – priprema:

  1. Pomiješati toplo mlijeko, kvasac i šećer. Neka se kvasac aktivira.
  2. U dubljoj posudi razmutiti jaje, dodati sol i ulje. Sve dobro promiješati pa dodati aktivirani kvasac.
  3. Postepeno dodavati brašno pa umijesiti glatko tijesto.
  4. Saviti tijesto na toplo i pričekati oko sat vremena da se udvostruči.
  5. Nakon sat vremena premijesiti tijesto i podijeliti ga na dva jednaka dijela.
  6. 6. Svaki dio razvaljati na tanko u obliku pravokutnika. Jedan dio premazati mješavinom krem sira i maslaca pa preklopiti s drugim dijelom tijesta. Ponovno razvaljati.
  7. 7. Rezati na trakice širine dva centimetra pa svaku trakicu spiralno uviti i spojiti krajeve kako biste dobili oblik kao na fotografiji.
  8. 8. Staviti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati jajetom i posipati sezam pa peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kuvajte Sa Stašom (@kuvajte_sa_stasom)

Recept za genijalna peciva s nama je podijelila food blogerica Staša, a još recepata možete pronaći na njezinom You Tube kanalu te u nastavku: 

Peciva sa svinjskom masti Bez čekanja, jeftina i tako ukusna: Recept za peciva sa svinjskom masti Kiflice s jogurtom Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok Brze kiflice bez kvasca Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne Kiflice s maslacom i jogurtom Recept za super fine kiflice koje se "rade same", a mekane su kao putar Lisnate lađice s tikvicama U tri koraka do lisnatih lađica s tikvicama za koje će svi tražiti recept Lisnato tijesto s povrćem Recept za zdraviju varijantu ručka koji spaja hrskavo lisnato tijesto i slasno povrće Lisnata savijača sa šunkom i sirom Za pola sata pripremite najfiniju lisnatu savijaču sa šunkom i sirom Brze pogačice blogerice Bojane Sa sirom i maslinama: Recept za slasne pogačice koje zamirišu cijelu kuću Slika nije dostupna Najfinija na svijetu: Recept za pitu sa šunkom i sirom koju uopće nije problem napraviti Slika nije dostupna Brze pitice sa sirom u trenu nestaju s tanjura, a pripremaju se bez paljenja pećnice

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još