Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Nije neka mudrost: Mekana peciva sa sirom raspametila su sve koji su ih probali

06-09-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Mekano pecivo punjeno sirom mogli bismo jesti za doručak, ručak i večeru. Rijetko ga pravimo od nule kad ga jednostavno možemo pronaći u svakoj pekarnici, ali za recept u nastavku doista vrijedi zasukati rukave.

Priprema je jednostavna, a kreatorica recepta kaže da nije neka mudrost i da ovaj recept gotovo svi mogu realizirati.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Rezultat će raspametiti svakoga tko kuša ova peciva meka poput oblaka.

Peciva sa sirom – sastojci:

  • 600 g glatkog brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice šećera
  • 10 g suhog kvasca

Za punjenje:

  • 100 g maslaca
  • 200 g krem sira

Za premaz:

  • Jedno jaje
  • Sezam

Peciva sa sirom – priprema:

  1. Pomiješati toplo mlijeko, kvasac i šećer. Neka se kvasac aktivira.
  2. U dubljoj posudi razmutiti jaje, dodati sol i ulje. Sve dobro promiješati pa dodati aktivirani kvasac.
  3. Postepeno dodavati brašno pa umijesiti glatko tijesto.
  4. Saviti tijesto na toplo i pričekati oko sat vremena da se udvostruči.
  5. Nakon sat vremena premijesiti tijesto i podijeliti ga na dva jednaka dijela.
  6. 6. Svaki dio razvaljati na tanko u obliku pravokutnika. Jedan dio premazati mješavinom krem sira i maslaca pa preklopiti s drugim dijelom tijesta. Ponovno razvaljati.
  7. 7. Rezati na trakice širine dva centimetra pa svaku trakicu spiralno uviti i spojiti krajeve kako biste dobili oblik kao na fotografiji.
  8. 8. Staviti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati jajetom i posipati sezam pa peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kuvajte Sa Stašom (@kuvajte_sa_stasom)

Recept za genijalna peciva s nama je podijelila food blogerica Staša, a još recepata možete pronaći na njezinom You Tube kanalu te u nastavku: 

Peciva sa svinjskom masti Bez čekanja, jeftina i tako ukusna: Recept za peciva sa svinjskom masti Kiflice s jogurtom Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok Brze kiflice bez kvasca Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne Kiflice s maslacom i jogurtom Recept za super fine kiflice koje se "rade same", a mekane su kao putar Lisnate lađice s tikvicama U tri koraka do lisnatih lađica s tikvicama za koje će svi tražiti recept Lisnato tijesto s povrćem Recept za zdraviju varijantu ručka koji spaja hrskavo lisnato tijesto i slasno povrće Lisnata savijača sa šunkom i sirom Za pola sata pripremite najfiniju lisnatu savijaču sa šunkom i sirom Brze pogačice blogerice Bojane Sa sirom i maslinama: Recept za slasne pogačice koje zamirišu cijelu kuću Slika nije dostupna Najfinija na svijetu: Recept za pitu sa šunkom i sirom koju uopće nije problem napraviti Slika nije dostupna Brze pitice sa sirom u trenu nestaju s tanjura, a pripremaju se bez paljenja pećnice

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još