U nastavku vam donosimo recept za pite zeljanice za koje ne morate paliti pećnicu, a tako su ukusne da u sekundi nestaju s tanjura.

Pite zeljanice – sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 paket suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 3 žlice ulja
  • 2 žlice jogurta
  • 1 žličica soli
  • 300 ml mlake vode

Za nadjev:

  • 300 g svježeg špinata
  • malo nasjeckanog poriluka
  • 300 g kremastog sira (najbolje feta)
  • 2 žlice maslinova ulja

Pite zeljanice – priprema:

  1. Zamijesite tijesto. Od ukupne količine odvojite 200 ml vode pa je zagrijte. U toplu vodu dodajte kvasac i šećer i ostavite sa strane da se aktivira. U dubljoj posudi promiješajte brašno i sol, napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac te ostatak vode, jogurt i ulje.
  2. Umijesite meko, elastično i neljepljivo tijesto. Prebacite ga na pobrašnjenu podlogu i podijelite na šest jednakih dijelova. Pokrijte krpom i ostavite da odmara barem sat vremena.
  3. Pripremite nadjev. Špinat blanširajte i sitno nasjeckajte, dodajte mu sjeckani poriluk pa sve dobro sjedinite sa sirom.
  4. Svaku kuglu tijesta tanko razvaljajte, napunite nadjevom pa preklopite.
  5. Svaku zatvorenu piticu premažite uljem pa pecite na suhoj tavi bez ulja dok ne poprimi zlatnu boju sa svake strane.
  6. Poslužite uz jogurt. 

Genijalni recept pronašli smo na profilu Ukusi juga, a u nastavku možete pronaći još sličnih ideja za ručak. 

Brze pitice sa sirom u trenu nestaju s tanjura, a pripremaju se bez paljenja pećnice Recept je ludilo: Fantastična pita s tikvicama, špinatom i sirom Meso, krumpir i fantastičan preljev: Imamo recept za najfiniju pitu Recept za najbržu pitu s tikvicama koja je gotova u tri koraka Recept za slasnu savijaču punjenu šunkom i sirom, brzo je gotova Sočna carska pita ukusan je, brz i jeftin ručak savršen za pražnjenje hladnjaka Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare Recept za skromnu pitu od sira koja je spremna za 10 minuta i uspijeva baš svima Pita zeljanica: Najlakši recept za fino jelo koje ćete htjeti jesti za doručak, ručak i večeru

Dobar tek!