Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Sočna carska pita ukusan je, brz i jeftin ručak savršen za pražnjenje hladnjaka

22-04-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Donosimo vam univerzalan i ukusan recept koji će osvojiti prijatelje i sve članove obitelji. Carska pita odličan je izbor za brzi doručak, ručak i večeru, ali i za party te neočekivane goste.

Kako biste pripremili carsku pitu, trebate nekoliko osnovnih sastojaka spojiti s "ostacima" iz hladnjaka, pa je ovo jelo savršeno za sve one koji ne vole bacati hranu, već reciklirati ručak i tako napraviti sasvim novu kombinaciju okusa.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Carska pita - sastojci:

  • 4 jaja
  • 300 g svježeg sira
  • 180 g kiselog mlijeka
  • 150 ml ulja
  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g šunke
  • kiseli krastavci
  • 2 crvene paprike
  • Sol

Carska pita - priprema:

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa mu dodajte žumanjke, kiselo mlijeko, sir i ulje te sve dobro izmiksajte.
  2. Brašno, kukuruzno brašno, sol i prašak za pecivo dobro promiješate pa dodajte u vlažne sastojke i sjedinite u homogenu smjesu.
  3. Krastavce, šunku i papriku isjeckajte na kockice pa dodajte u smjesu i ručno promiješajte.
  4. Pleh nauljite i pospite brašnom pa izlijte smjesu. Pitu pecite na 180 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok ne porumeni.

Dobar tek!

Savjet: U osnovnu smjesu, nakon što ste pomiješali mokre i suhe sastojke, možete dodati sastojke po želji. Ako vam je, primjerice, ostalo piletine od ručka, teletine, pa čak i kuhanog mesa, možete ih iskoristiti. Svako drugo povrće također će odlično funkcionirati, a možete ubaciti i kuhana jaja koja su ostala od Uskrsa, dok će mladi luk podići tu pitu na još višu razinu. 

Recept za sočnu carsku pitu s nama je podijelila food blogerica Jeka s profila jekajekago, a u nastavku možete pronaći još slasnih recepata za brzi ručak. 

Lisnata savijača sa šunkom i sirom Za pola sata pripremite najfiniju lisnatu savijaču sa šunkom i sirom Kremsta tjestenina sa špinatom Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina Slika nije dostupna Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom Recept za pizza kruh Recept za mekani i slasni pizza kruh koji će zamirisati cijelu kuću Zapečeni njoki Recept za zapečene njoke toliko ukusne da nećete ni primijetiti da nema mesa

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još