Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Sočna carska pita ukusan je, brz i jeftin ručak savršen za pražnjenje hladnjaka

22-04-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Donosimo vam univerzalan i ukusan recept koji će osvojiti prijatelje i sve članove obitelji. Carska pita odličan je izbor za brzi doručak, ručak i večeru, ali i za party te neočekivane goste.

Kako biste pripremili carsku pitu, trebate nekoliko osnovnih sastojaka spojiti s "ostacima" iz hladnjaka, pa je ovo jelo savršeno za sve one koji ne vole bacati hranu, već reciklirati ručak i tako napraviti sasvim novu kombinaciju okusa.

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Davorka Dalić na koncrtu u Beču posvećenom međimurskoj popevki - 3 Plijenila je poglede Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani

Carska pita - sastojci:

  • 4 jaja
  • 300 g svježeg sira
  • 180 g kiselog mlijeka
  • 150 ml ulja
  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g šunke
  • kiseli krastavci
  • 2 crvene paprike
  • Sol

Carska pita - priprema:

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa mu dodajte žumanjke, kiselo mlijeko, sir i ulje te sve dobro izmiksajte.
  2. Brašno, kukuruzno brašno, sol i prašak za pecivo dobro promiješate pa dodajte u vlažne sastojke i sjedinite u homogenu smjesu.
  3. Krastavce, šunku i papriku isjeckajte na kockice pa dodajte u smjesu i ručno promiješajte.
  4. Pleh nauljite i pospite brašnom pa izlijte smjesu. Pitu pecite na 180 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok ne porumeni.

Dobar tek!

Savjet: U osnovnu smjesu, nakon što ste pomiješali mokre i suhe sastojke, možete dodati sastojke po želji. Ako vam je, primjerice, ostalo piletine od ručka, teletine, pa čak i kuhanog mesa, možete ih iskoristiti. Svako drugo povrće također će odlično funkcionirati, a možete ubaciti i kuhana jaja koja su ostala od Uskrsa, dok će mladi luk podići tu pitu na još višu razinu. 

Recept za sočnu carsku pitu s nama je podijelila food blogerica Jeka s profila jekajekago, a u nastavku možete pronaći još slasnih recepata za brzi ručak. 

Lisnata savijača sa šunkom i sirom Za pola sata pripremite najfiniju lisnatu savijaču sa šunkom i sirom Kremsta tjestenina sa špinatom Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina Slika nije dostupna Brza pita od sira topi se u ustima i još je bolja nego ona iz pekare Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom Recept za pizza kruh Recept za mekani i slasni pizza kruh koji će zamirisati cijelu kuću Zapečeni njoki Recept za zapečene njoke toliko ukusne da nećete ni primijetiti da nema mesa

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još