Napraviti vučeno tijesto davno je bio veliki gastroizazov, a danas, kad u svakoj trgovini možemo kupiti gotove kore, priprema slanih i slatkih delicija od vučenog tijesta jednostavan je i brz zadatak.

Ako ne znate što biste danas pripremili za ručak, predlažemo slasnu pitu od sira, koja opasno konkurira sirnici iz vaše kvartovske pekare.

Ova je pita gotova za tren oka, korica je hrskava, unutrašnjost se topi u ustima, a za pripremu će vam trebati svega nekoliko minuta.

Brza pita sa sirom – sastojci:

  • 500 g svježeg sira
  • 150 g fete
  • 1 jaje
  • 4 žlice ulja
  • 500 g kora za pite i savijače
  • sol po želji
  • sezam po želji

Preljev:

  • 150 ml ulja
  • 150 ml mlijeka

Brza pita sa sirom – priprema:

  1. Pomiješajte ulje i mlijeko kako biste dobili preljev.
  2. Raširite prvu koru i premažite je preljevom. Preklopite je drugom korom pa i nju premažite preljevom. Dodajte i treću koru, na nju rasporedite sir pa zarolajte.
  3. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sve kore i sir, a sir stavljajte, kao što je objašnjeno u prvom koraku, na svaku treću koru.
  4. Pite stavite u pleh za pećnicu i izrežite ih na željenu veličinu prije pečenja.
  5. U zdjelu u kojoj je bio sir dodajte ostatak preljeva i sve dobro promiješajte.
  6. Prelijte preko pite, pospite sezamom i pecite na 200 stupnjeva oko 35 minuta, odnosno dok ne porumeni.

Recept za brzu pitu od sira s nama je podijelila food blogerica Staša, čije recepte možete pratiti i na njezinom YouTube kanalu,  a u nastavku možete pronaći još jednostavnih ideja za brzi ručak. 

Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom Recept za knedle od sira Recept za "vrtićke" knedle sa sirom koje se tope u ustima i brzo su gotove Recept za pizza kruh Recept za mekani i slasni pizza kruh koji će zamirisati cijelu kuću Salata od kuhanih jaja obiluje bjelančevinama i dobro zasićuje Ručak za dva eura: Recept za salatu punu proteina koju možete napraviti za 15-ak minuta Njoki s rajčicom i sirom Recept za ukusni ručak koji se priprema tek malo dulje od kuhanja njoka Pileći paprikaš Pileći paprikaš: Recept za slasno jelo koje zove na još Rolada od špinata Recept za jako ukusnu roladu od špinata koja se pravi jako brzo

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju