Hladni su dani kao stvoreni za fina topla variva koja brzo okrjepljuju i dušu i tijelo. Jedno od najpopularnijih zimskih variva definitivno je ono s porilukom.

S ovom namirnicom uglavnom nema sredine – ili je volite ili je ne možete smisliti. Ako ste u klubu onih kojima poriluk nije visoko na listi najdražih namirnica, kušajte ovo varivo koje bi vas moglo preobratiti.

Za mnoge je glavni problem poriluka njegov intenzivan okus koji u potpunosti dominira jelom. Kako biste ga ublažili, jednostavno prilagodite recepte koji ga sadrže tako što ćete smanjiti udio poriluka i povećati udio slatkastog povrća i(li) suhog mesa.

Provjerite i naš recept za fino domaće varivo od graha, a u nastavku pronađite još recepata za jela na žlicu. 

Isprobajte recept za bogato varivo koje vraća u život Zdravo, ukusno i jeftino varivo od mahuna i piletine krijepi dušu u hladnim danima Brzi ručak: Recept za fino povrtno varivo u kojem nećete ni primijetiti da nema mesa Ručak za 20 minuta: Recept za prefino varivo od cvjetače i naribanog sira Ručak za tri eura: Recept za fino proljetno varivo

Dobar tek!