Glavna zvijezda ovih keksa je maslac od kikirikija, koji se inače smatra odličnim izvorom bjelančevina biljnog porijekla. Iako možete koristiti različite vrste maslaca od kikirikija, najbolje rezultate dobit ćete s prirodnim maslacem koji se sastoji tek od kikirikija i eventualno nešto soli.

Sastojci za brze kekse:

  • 250 grama kremastog maslaca od kikirikija
  • 200 grama šećera
  • 1 veliko jaje

Brzi keksi od kikiriki maslaca - priprema:

  1. U mikseru pomiješajte jaje sobne temperature sa šećerom i maslacem od kikirikija dok ne dobijete jednoličnu, ali ljepljivu smjesu.
  2. Žlicom za sladoled podijelite smjesu na loptice.
  3. Svaku lopticu rukama izradite u kuglicu.
  4. Stavite tako pripremljenu kuglicu na papir za pečenje pa ju spljoštite vilicom.
  5. Kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 18 minuta.
  6. Ohladite prije posluživanja.

Dobar tek!

Inspirirajte se ostalim receptima za kekse:

Savršeni uz kavu ili čaj: Recept za prhke uskrsne keksiće s maslacom Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu Za manje od 15 kuna: Recept za fine keksiće s čokoladom od samo tri sastojka Savršen par: Recept za keksiće u koje je umotana kombinacija čokolade i naranče