Glavna zvijezda ovih keksa je maslac od kikirikija, koji se inače smatra odličnim izvorom bjelančevina biljnog porijekla. Iako možete koristiti različite vrste maslaca od kikirikija, najbolje rezultate dobit ćete s prirodnim maslacem koji se sastoji tek od kikirikija i eventualno nešto soli.
Sastojci za brze kekse:
- 250 grama kremastog maslaca od kikirikija
- 200 grama šećera
- 1 veliko jaje
Brzi keksi od kikiriki maslaca - priprema:
- U mikseru pomiješajte jaje sobne temperature sa šećerom i maslacem od kikirikija dok ne dobijete jednoličnu, ali ljepljivu smjesu.
- Žlicom za sladoled podijelite smjesu na loptice.
- Svaku lopticu rukama izradite u kuglicu.
- Stavite tako pripremljenu kuglicu na papir za pečenje pa ju spljoštite vilicom.
- Kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 18 minuta.
- Ohladite prije posluživanja.
Dobar tek!
Inspirirajte se ostalim receptima za kekse: