Jede vam se nešto slatko? Fin desert možete napraviti vrlo brzo od svega nekoliko sastojaka. Za ljubitelje keksa donosimo recept za ukusnu slasticu bez trunke brašna.

Glavna zvijezda ovih keksa je maslac od kikirikija, koji se inače smatra odličnim izvorom bjelančevina biljnog porijekla. Iako možete koristiti različite vrste maslaca od kikirikija, najbolje rezultate dobit ćete s prirodnim maslacem koji se sastoji tek od kikirikija i eventualno nešto soli.

Sastojci za brze kekse:

250 grama kremastog maslaca od kikirikija
200 grama šećera
1 veliko jaje



Priprema:
1. U mikseru pomiješajte jaje sobne temperature sa šećerom i maslacem od kikirikija dok ne dobijete jednoličnu, ali ljepljivu smjesu.

2. Žlicom za sladoled podijelite smjesu na loptice.

3. Svaku lopticu rukama izradite u kuglicu.

4. Stavite tako pripremljenu kuglicu na papir za pečenje pa ju spljoštite vilicom.

5. Kekse stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 18 minuta.

6. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!