Osvježavajući okus i lagana tekstura čine dinju savršenim desertom, ali i zdravim međuobrokom.

  1. Dinja je prava mala riznica hranjivih tvari i vitamina. Bogata je vitaminom C, koji jača imunitet i pomaže u proizvodnji kolagena za zdravu kožu, te vitaminom A koji je važan za vid i zdravlje sluznica.
  2. Sadrži i kalij, mineral koji regulira krvni tlak i ravnotežu tekućina u tijelu, te magnezij koji doprinosi opuštanju mišića i boljoj funkciji živčanog sustava.
  3. Osim što hidratizira organizam (sadrži više od 90 posto vode), dinja pomaže u detoksikaciji i probavi zahvaljujući vlaknima.
  4. Njezini antioksidansi štite stanice od oštećenja i usporavaju proces starenja, dok prirodni šećeri daju brzu, ali zdravu dozu energije.
  5. Redovita konzumacija dinje može pozitivno utjecati na zdravlje srca, održavanje zdrave tjelesne mase i bolji ten.

Kako jesti dinju i koliko često?

Dinja je najukusnija kada se posluži dobro ohlađena, narezana na kriške ili kockice. Odlična je u voćnim salatama, smoothieju ili kao osvježavajući dodatak rashlađenom jogurtu.

Dinju možete jesti svaki dan tijekom sezone, ali u umjerenim količinama – osobito ako pazite na unos prirodnih šećera.

Kad jednom otkrijete koliko dobrobiti skriva ova mirisna kraljica ljeta, teško ćete joj odoljeti – bilo kao desertu, zdravoj užini ili dijelu šarenog voćnog tanjura.

Cheesecake s lubenicom i dinjom: Recept za božanstveno lagani kolač koji se topi u ustima

Provjereni trikovi: Kako izabrati najbolju lubenicu, dinju i ananas?

Mljaaaac: Trik od 1,5 centa s kojim će lubenica biti još sočnija

Recept za bezalkoholni mojito s lubenicom koji tako dobro paše poslije ručka

Oduševit ćete se kad vidite poruku uz košaru punu smokvi s Krka, nas je dirnula