Ako želite napraviti predah od hlađenja klima-uređaj i uštedjeti novac, ne morate biti osuđeni na pregrijani prostor u svome domu. Ako imate već zaboravljeni ventilator, uz nekoliko rekvizita možete povećati njegovu sposobnost hlađenja

Danas su ljetni mjeseci postali nezamislivi bez klima-uređaja koji olakšavaju radni dan i pomažu prilikom tonjenja u san. Ali i njih možemo "zloupotrijebiti" te svoje tijelo podvrgnutu temperaturi znatno nižoj od preporučene (unutarnji prostor ne bi smio biti od stupnjeva hladniji od vanjskog).

Razlika između rashlađene i vanjske temperature zraka ne bi smjela biti veća od 9 stupnjeva

A kao što grijanje ostavlja traga na kućnom budžetu u zimskim mjesecima, na njega jednako utječe i račun za struju pojačan radom klima-uređaja.

Upravo vam zato donosimo nekoliko prijedloga koji će vas rashladiti, bez smrzavanja nakon pogleda na račun ili pretjerano rashlađenog prostora.

  1. Ispred ventilatora postavite široku plitku posudu (poput protvana iz pećnice) te ih ispunite kockicama leda. Tako će zrak koji puše iz ventilatora biti hladniji od zraka sobne temperature, a njegova svježina potrajat će dok se ne otopi led.
  2. Umjesto posude s ledom ispred glave ventilatora stavite i zamrznutu bocu s vodom
  3. U ručnik stavite kockice leda, zarolajte ga tako da led ostane unutar ručnika te ga zavežite između sva stolca. Ventilator usmjerite prema ručniku kako biste rashladili zrak. Kod takva rashlađivanja zbog rastapanja leda potrebno je postaviti posudu ispod ručnika.

Biljke koje mogu rashladiti dom Kućne biljke koje pomažu sniziti temperaturu u domu Hlađenje Trik za rashlađivanje od jedne minute koji će vas spašavati cijelo ljeto Pomagači za stvaranje hlada Pet odličnih pomagača za stvaranje hlada Pas po ljeti Test od pet sekundi otkriva je li vani prevruće da pas ide u šetnju Osvježavajuća vitaminizirana voda Vitaminska voda: Osvježavajuće piće uz koje se lakše podnose vrućine Automobil na suncu Pazite na djecu i životinje: Koliko brzo temperatura u autu naraste do 47 stupnjeva?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju