U Gradskom kazalištu mladih Split održana je premijera predstave "Apokalipsa radnika", čiju režiju potpisuje Dino Mustafić, a dramatizaciju Željka Udovičić Pleština. U predstavi nastaloj prema noveli portugalskog pisca Valtera Hugoa Mãea jednu od glavnih uloga igra Ana Gruica Uglešić, koja u predstavi sudjeluje i kao koreografkinja i asistentica redatelja.

Galerija Ana Gruica Uglešić H&M, 18,49 eura Reserved, 27,99 eura +7 C&A, 25,99 eura

Radnja predstave "Apokalipsa radnika" vrti se oko četrdesetogodišnje Marije da Graçe, koju tumaču Mia Vladović, koja svake noći sreće sv. Petra (Siniša Novković) na vratima raja. Svakoga dana ona riba podove u stanu gospodina Ferreire (Nikola Ivošević) i trpi njegove ispade požude i njegove pokušaje da joj "oplemeni duh".

Kad se vrati kući, ako zatekne muža Augusta (Ivo Perkušić), juhu mu začini s malo varikine, taman dovoljno da mu zagorča život prije plovidbe, a da ga ne ubije. Kućni budžet podebljava kao profesionalna narikača odlazeći na bdijenja s prijateljicom Quitériom (Ana Gruica Uglešić). Rijeka muškaraca koja je tekla kroz Quitérijin stančić naposljetku je naplavila zlatni oblutak, mladog ukrajinskog imigranta Andrija (Matija Grabić), s kojim je seks životinjski strastven, a razgovor nemoguć.

"Apokalipsa radnika" treći je dio tetralogije koja kroz životne priče četiri lika prikazuje cjelokupno vrijeme jednog ljudskog života, a zaključuje ju već prevedeni roman "Stroj za pravljenje Španjolaca". Valter Hugo Mãe dobio je 2007. nagradu "José Saramago", koju mu je uručio sam Saramago nazvavši njegovo pisanje pravim književnim tsunamijem.

Bura emocija nastupila je i u Gradskom kazalištu mladih Split nakon subotnje premijere "Apokalipse radnika", koja će se moći pogledati i 26. i 27. ožujka te 5. i 6. travnja. Ana Gruica Uglešić na svom Instagramu podijelila je četiri fotografije i dva videa s premijere, koju nisu propustili ni njezin suprug Boran Uglešić, majka Silvana i svekrva Tanja.

Glumica je dobila prelijepe bukete cvijeće, a kao i uvijek pozornost je plijenila i svojom odjevnom kombinacijom. Izgledala je fantastično u dugačkoj crnoj haljini bez rukava od materijala nalik satenu, vrlo jednostavnog kroja i dizajna, stvorenog za isticanje besprijekorne ženske figure.

Ana je decentan elegantni outfit upotpunila crnim cipelama i cijelim nizom bisernih ogrlica. Kosu je nosila zalizanu i svezanu u nisku punđu, s razdjeljkom na sredini.

Hvala mojoj dragoj, predanoj obitelji, koja sa mnom živi ovaj moj poziv. Boran Uglešić, majka Silvana i sveki Tanja - dream team! Hvala svim kolegama (na slici ih fali pola, ali je dress code black ispoštovan), cijelom timu, tehnici.

Hvala, Ivo Perkušić, koji si nam sve omogućio. Hvala, Dino Mustafić i Željka Udovičić Pleština, na ukazanom povjerenju, prijateljstvu i na svemu što ste me naučili u ovom procesu. Thank you, Valter Hugo Mãe, for the wonderful novel.

Završili smo još jednu epizodu. Idemo dalje. Samo jako i bez emocija, poručila je Ana Gruica Uglešić na svom Instagramu.

Nadahnuti modnim stilom splitske glumice, u trgovinama smo potražili duge crne haljine, a 10 izdvojenih modela pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Mango, 119,99 eura Mango, 119,99 eura (Foto: Internetska stranica trgovine)

Ana Gruica Uglešić: Izdanje s najpoželjnijom torbom stoljeća kakvu je nosila i Audrey Hepburn Ana Gruica Uglešić Ana Gruica Uglešić nosi torbu modne kuće Louis Vuitton, model Speedy Ana Gruica Uglešić nosi torbu modne kuće Louis Vuitton, model Speedy +3 I Audrey Hepburn nosila je torbu Speedy modne kuće Louis Vuitton

Ana Gruica Uglešić: Haljina u kojoj se sa splitske revije može ravno na holivudski crveni tepih Ana Gruica Uglešić na modnoj reviji Infinity Runway u Solinu Ana Gruica Uglešić na modnoj reviji Infinity Runway u Solinu Ana Gruica Uglešić nosi torbicu modne kuće Chanel +6 Modna revija Infinity Runway u Solinu (Arileo)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju