Pišinger torta, pišingeri ili oblatne desert su bez kojih osamdesetih i devedesetih godina blagdani nisu mogli proći u mnogim domovima. Za najsočnije i najmekše pišingere najbolje je ostaviti ih pod kalupom dva dana.

Pišingeri su ime dobili po bečkim slastičarima, ocu i sinu Leopoldu i Oskaru Pischingeru koji su osmislili recept. Taj desert prije 30 i više godina imao je gotovo kultni status te se za novogodišnje i božićne blagdane pravio u mnogim kućanstvima.

Pišingeri su zapravo slični napolitankama, a ako se ostave dovoljno dugo pod kalupom, oblatne će upiti kremu i lijepo omekšati te biti vrlo sočne.

Želite li blagdanski stol obogatiti desertom koji obožavaju sve generacije i za koji ne morate paliti pećnicu, onda svakako isprobajte recept za pišinger tortu.

Sastojci za pišingere (oblatne):

  • 30 dag šećera
  • 6 jaja
  • 5 pločica čokolade za kuhanje
  • 15 dag badema ili oraha
  • 1 dl ruma
  • 20 dag maslaca
  • 10 oblatna (dva mala paketa)

Postupak za pišingere:

  1. Šećer i jaja tucite nad vrelom vodom dok se smjesa ne zgusne. Dodajte razmekšanu čokoladu te orahe ili bademe.
  2. Kada se smjesa ohladi, dodajte obrađeni maslac i rum te dobro promiješajte.
  3. S dobivenom smjesom premažite oblatne slažući ih jednu na drugu (mazati strane oblatni s rupama).
  4. Oblatne stavite pod kalup (primjerice, knjige) i pustite da tako stoje dva dana.

Čokoladna torta Brza i fina čokoladna torta gotova za samo 20 minuta Božićne princes-krafne Recept za božićne princeze koje mame okusom i izgledom Kuglice od kokosa Kuglice od kokosa: Najlakši recept bez mlijeka u prahu Cheesecake kuglice Cheesecake kuglice! Najlakši recept za fini desert od samo četiri sastojka Trokutići s lješnjacima Trokutići s lješnjacima: Božićni kolačići koji gotovo uvijek prvi nestaju s tacne

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju