Ako ste u potrazi za nekim novim, a sasvim prirodnim načinom bojenja jaja, možda vam se svidi prijedlog koji donosimo u nastavku.

Bojenje pisanica sodom i vodom Bojenje jaja sodom i octom Bojenje jaja sodom i octom Bojenje jaja sodom i octom +0 Predivne pisanice gotove su za tren oka, a postupak je jednostavan i zabavan

Bojenje jaja sodom bikarbonom, bojama za hranu i octom istovremeno je jednostavan i zabavan način, a posebno će se svidjeti klincima.

Sve što trebate za ovaj zabavni pothvat jesu bijela jaja i nekoliko lako dostupnih sastojaka i rekvizita, a rezultat su šarene, baš jedinstvene pisanice.

Bojenje jaja sodom i octom Bojenje jaja sodom, bojom za hranu i octom (Foto: Tibor Marochini / Zadovoljna)

Bojenje jaja sodom i octom – sastojci:

  • bijela jaja
  • boje za hranu
  • soda bikarbona
  • ocat

Dodatno:

  • kalup za muffine
  • drveni štapić (za miješanje sode, boje i vode)
  • kist
  • posudice (za miješanje sode, boje i vode)

Bojenje jaja sodom i octom Predivne pisanice gotove su za tren oka, a postupak je jednostavan i zabavan (Foto: Tibor Marochini / Zadovoljna)

Bojenje jaja sodom i octom – priprema:

  1. Za ovaj način ukrašavanja pisanica potrebna su bijela jaja kako bi boja došla do izražaja. Ako nemate bijela jaja, možete ih jednostavno izbijeliti kuhajući ih u jednakom omjeru vode i octa. U tom će se postupku stvoriti pjena, koju jednostavno uklonite, a jaja potom isperite u hladnoj vodi.
  2. Kad imamo bijela jaja, postupak je doista jednostavan i zabavan.
  3. U posudice stavite žlicu sode bikarbone, nekoliko kapi boje za hranu i žličicu vode. Trebali biste dobiti gustu smjesu nalik pasti, baš kao što je prikazano u videu.
  4. Jaja stavite u kalup za muffine pa kistom pažljivo nanesite pastu. Ostavite jaja nekoliko minuta kako bi se boja primila, a zatim ih prelijte octom. Dogodit će se zabavna reakcija, odnosno jaja će se početi pjeniti i poprimit će nepravilne šare.
  5. Na samome kraju isperite jaja pod mlazom hladne vode.

U nastavku možete pronaći još ideja za bojenje pisanica

Sretan Uskrs!

Bojanje jaja s rižom Rezultat je divan! Isprobajte jednostavnu tehniku bojenja jaja pomoću riže Ljuske luka najčešći su sastojak prilikom prirodnog bojanja pisanica Sedam prirodnih boja uz koje će svaka pisanica biti posebna Bojenje jaja krep-papirom Isprobajte zabavni način bojenja jaja krep-papirom Popucana jaja Popucana jaja učinit će uskrsni doručak najzanimljivijim do sada

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju