Što biste napravili da otvorite paket koji ste primili poštom, a unutra se nalazi – Božić? Vjerujemo da biste bili oduševljeni. Zamislite tek kako bi reagirala vama draga osoba osoba da joj na kućnu adresu stigne takav vaš paket.

Kako ove godine mnogi od nas za Božić neće moći vidjeti niti članove svoje uže obitelji, a kamoli prijatelje i rodbinu koji žive daleko od nas, jedan od načina koji nas može zbližiti i koji će pokazati da i dalje mislimo na njih je slanje malog božićnog paketa.

U nastavku se nalaze prijedlozi za pravi Božić u kutiji, a svaku od ideja možete razraditi i prilagoditi sebi i onima kojima šaljete najčarobniji ovogodišnji paket.

1. Mješavina začina za topli napitak
Ovog adventa izostalo je ispijanje čajeva, vrućih čokolada i vina u kafićima i na gradskim slavljima, no to ne znači da njihov dašak ne možemo unijeti u svoj dom, pa čak ga i poslati nekome. U hrvatskim trgovinama možete pronaći niz mješavina začina za kuhanje vina, čajeve, pa i kave. Od cimeta, klinčića, do arome naranče, nema čega nema.

Ti nas mirisi odmah vraćaju u neke druge prosince kojima smo se nekada veselili, pa će zasigurno izazvati osmijeh na licu osobe koja će otvoriti kutiju.Jesmo li spomenuli i da će čitava kutija božanstveno mirisati?

2. Božićni keksi
Suhi, sitni keksi neizostavan si dio božićnih blagdana. No uvijek je nekako slađe sami ih napraviti nego ih kupiti. Mnogi od njih uistinu su toliko jednostavni da bez muke rukave mogu zasukati i potpuni početnici u kuhanju.

U obilju recepata za kekse koje vezujemo uz Božić, zasigurno možete pronaći one koje su po mjeri osobe kojoj ih želite poslati: od kiflica, linzera, raspucanaca, medenjaka, do paprenjaka. Uzmite u obzir što osoba kojoj ih šaljete voli, ali pripazite i na moguće alergije, primjerice, na orašaste plodove.

Da bi keksi bili što bolji i ostavili snažan pozitivan dojam, pridržavajte se i savjeta od kojih će se uistinu topiti u ustima.

3. Suha hrana vezana uz Badnjak i božićni ručak
Kako mnogi od nas neće moći provesti Božić s obitelji za blagdanskim stolom, želja za kupnjom božićne trpeze i uopće odlazak u pretrpane trgovine drastično se smanjuje. Mnogima koji znaju da će te dane provesti sami čak je i previše bolno razmišljati o božićnoj kupovini.

Da biste im umanjili taj osjećaj te im ujedno pokazali da uistinu mislite na njih i ono što prolaze, pošaljite i pokoju suhu namirnicu oko koje mogu graditi svečaniji obrok. Primjerice, namaz od bakalara, zapakirane mlince, suho voće i slično, ovisno o njihovim preferencijama.

Kada ste posljednji put poslali rukom ispisanu božićnu čestitku dragoj osobi?

4. Božićna dekoracija
Ako ste vješti u izradi ukrasa, zašto ne biste napravili ukrase koje ćete poslati dragoj osobi? Čak su i pahuljice od papira pun pogodak koji će uljepšati dom. Ne ide li vam to od ruke, odaberite jedan najljepši ukras koji možete pronaći u trgovinama, pazeći pritom na to da nije lomljiv i da može „preživjeti“ transport.

Ako tome možete dodati sentimentalnu vrijednost, tim bolje. Primjerice, ako ste vaša prijateljica i vi prije desetak godina imale neponovljivu pustolovinu putovanja vlakom, poklonite joj drveni vlakić.

5. Tople čarape
Na gotovo svakom koraku možete pronaći uistinu predivne i tople božićne čarape. Pa što onda ako se one mogu nositi samo tih nekoliko prosinačkih dana, a ostatak godine čamiti u ormaru? Ove ih godine svatko od nas zaslužuje više nego inače. Trebaju nam veseli božićni uzorci, toplina i radost,

6. Društvene igre
Kako više vremena nego ikada provodimo u zatvorenim prostorima, povremeno svatko od nas želi odmoriti oči od ekrana i naprosto uživati u dobrim, starim društvenim igrama, baš kao u djetinjstvu. Prilikom izbora uistinu je samo nebo granica. Jedino na što treba pripaziti je da uzmete u obzir afinitete osobe kojoj šaljete. Voli li crtati, pogađati pojmove, osjeća li se moćno skupljajući nekretnine, voli li više arkadne igre ili one u kojima uistinu može odmoriti mozak?

Međutim, ako osoba kojoj šaljete paket živi sama, preskočite ovaj korak i zamijenite ga nekom drugom idejom, primjerice dobrom knjigom. Društvena igra bez partnera za igru samo će povećati osjećaj samoće.

7. Rukom ispisana čestitka
Kao mašnom na kraju, čitavu priču zaokružite toplom, rukom pisanom čestitkom. Kada ste posljednji put dobili čestitku od nekoga, i to još pisanu rukom? Već i sam taj čin puno znači, a kada tome pridodate iskrene želje, oduševljene će tim biti veće.

U poruci se osvrnite i na sve što smo prošli ove godine, pokažite osobi koliko je jaka i što sve može, a za iduću godinu poželite joj samo najljepše priče.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju