Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Brza piletina u umaku od sira koja se slaže s tjesteninom, krumpirom i rižom

17-04-2020 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Treba vam recept za jednostavan, brz i slastan ručak? Isprobajte ukusnu piletinu u umaku od sira koja je gotova za tren.

SASTOJCI:

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

- 1 srednja pileća prsa
- 1 žlica maslinova ulja (ili masnoće po želji)
- 1 jušna žlica maslaca
- 2 dl slatkog vrhnja
- 10 dag ribanog parmezana
- sol, papar i muškatni oraščić
- po želji malo sjeckanog peršina ili bosiljka

Okruglice u umaku od šampinjona Brzi ručak za ljubitelje gljiva: Recept za mesne okruglice u umaku od šampinjona

Tjestenina sa sirom Recept za najkremastiju tjesteninu sa sirom pripremljenu u samo jednoj posudi

Piletina u umaku od senfa Jednostavno i aromatično: Recept koji otkriva još jedno ukusno lice piletine

PRIPREMA:

1. Pileća prsa operite i narežite na manje kockice ili trakice. U zdjelu stavite žlicu maslinova ulja, zagrijte ga na srednje jakoj vatri, ubacite piletinu. Posolite i popaprite te je pržite 10-ak minuta dok se ne ispeče i postane zlatnožuta. Pečenu piletinu stavite na tanjur.

2. U zdjelu u kojoj ste pržili piletinu stavite žlicu maslaca. Kuhačom lagano sastružite sve ostatke od pečenog mesa s dna jer će sve to dati okus umaku. Kad se maslac otopi, dodajte slatko vrhnje, naribajte malo muškatnog oraščića, promiješajte i pustite da lagano provri 2-3 minute.

3. U umak zatim ubacite ribani parmezan, vratite piletinu u zdjelu i sve dobro promiješajte. Piletinu u umaku od sira možete poslužiti uz prilog po želji. Sjajno će se slagati s tjesteninom, krumpirom i rižom, a jednako ukusna bit će i s kus-kusom, bulgurom ili kvinojom. Prije serviranja pospite sitno sjeckanim peršinom ili bosiljkom.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još