Trening bez rekvizita može biti učinkovit I interesantan baš kao i onaj u kojem ih koristimo. Sve što vam je potrebno su dobra volja, malo prostora i Mario. Vježbajte i učvrstite mišiće stražnjice, nogu i trbuha

1. vježba - energiziranje i istezanje cijelog tijela
- stanemo malo šire od širine kukova, uzručimo udahom i kroz izdah napravimo otklon u desno. Isto napravite i u lijevu stranu. U otklonu se ne grbite nego što više istežite u stranu, a trbuh čvrsto stisnite. Napravite 12 ponavljanja u obje strane.

2. vježba - jačanje leđnih i nožnih mišića
- iskoračimo naprijed desnom nogom. Lijeva noga je opružena, trup uspravan (čvrsti u trbuhu), a ruke su uz tijelo. Kroz izdah napravimo pretklon trupom naprijed uz istovremeno uzručenje objema rukama. Udahom se vraćamo u početni položaj. U fazi pretklona tijelo mora biti od dlanova do lijevog stopala dijagonalno ravno i istegnuto. Napravite 10 ponavljanja, promjenite noge i napravite još 10 puta.

3. vježba - oblikovanje guze i nogu
- iz početnog položaja prethodne vježbe, spustimo se ravnog trupa dolje sve dok nam natkoljenica prednje noge ne dođe paralelno s podom te istovremeno predručimo. Izdahom se vratimo u početni položaj. Trup je cijelo vrijeme čvrst. Paziti da projekcija prednjeg koljena ne prelazi prste kad smo u donjoj poziciji. Napraviti 10 ponavljanja s promjenom nogu i tako 3 serije.

4. vježba - oblikovanje ruku, jačanje trupa
- spustimo se na koljena i napravimo upor na rukama. Projekcije kukova su malo ispred koljena. Trup je ravan i čvrst cijelo vrijeme izvođenja vježe (bez uvijanja u donjem dijelu leđa). Iz tog položaja, kroz izdah, kontrolirano odvojimo koljena od poda sve dok tijelo ne postane potpuno ravno. U toj poziciju kontrahirajte gluteuse (stisnite guzne mišiće). Napravite 3 serije po 6 ponavljanja. Nakon svake serije odmorite se i istegnuti 30 sekundi kao u vježbi broj 5.

Fit & Fun s Marijem: Vježbajte s velikom loptom!

Fit&Fun s Marijem: Gumom aktivirajte mišiće u tijelu

Fit & Fun s Marijem: Priprema za skijanje

Fit & Fun s Marijem: Pripremite se za skijanje!

Fit & Fun s Marijem: Učvrstite kritične zone

Fit & Fun s Marijem: Učvrstite svoju guzu!

Fit & Fun s Marijem: Vježbajte u vašem uredu!

Fit & Fun s Marijem: Razgibajte se na radnom mjestu!

Fit & Fun s Marijem Valentićem je počeo!

Vježbajte s Marijem Valentićem!

5. vježba - opuštanje i istezanje cijelog tijela
- kao u vježbi broj 4. spustite se na koljena i samo sjednite na potkoljenice istežući ruke daleko naprijed. Koljena su malo šire od širine kukova, a čelo na strunjači. Zadržite 30 sekundi.

6. vježba - jačanje i oblikovanje trbušnih mišića
- legnemo na leđa, stopala su na podu, a dlanovi na zatiljku. Podignemo se na donji brid lopatica. To je početni položaj iz kojeg kroz izdah, podižemo prsa prema gore te istovremeno naizmjenično podižemo koljeno prema prsima. Udahom se spustiti u početni položaj. Paziti da prilikom spuštanja u početni položaj ne dođe do uvijanja u donjem dijelu leđa te da trbuh ostane stisnut prema tlu. Napraviti 3 serije po 16 ponavljanja. Između serija odmorite 30 sekundi.

Zahvaljujemo Tao City Wellnesu, Hektorovićeva 2. na ustupljenom prostoru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju