Za razliku od većine roditelja, Drew Barrymore ovih dana neće tragati za božićnim poklonima za svoju djecu.

Majka dviju kćeri redovito iskreno progovara o nekonvencionalnim metodama odgoja, a kao osobi koja je imala teško djetinjstvo stalo joj je do toga da svoju djecu odgoji u kvalitetne, dobro posložene odrasle osobe. Mišljenja je da nekupovanjem poklona pridonosi tome.

Glumica je, naime, objasnila kako svojim kćerima ne kupuje klasične poklone. Umjesto toga trudi se svake godine pokloniti im putovanja i nova životna iskustva.

Glumica koja je majka djevojčica Olive (10) i Frankie (8), koje je dobila u braku s bivšim suprugom Willom Kopelmanom, u intervjuu za Entertainment Tonight objasnila je svoj izbor.

Mislim da ćemo svi skupa pamtiti mjesta i fotografije i iskustvo i to je ono što im želim dati, rekla je glumica i napomenula da djevojčicama daje poklone tijekom godine, tako da nije "čudna, stroga, hladna mama koja poručuje: 'Nećeš dobiti nikakve poklone'".

Jednostavno, objasnila je, misli da je životna uspomena bolji poklon za Božić pa radije ulaže u nešto takvo nego u primjerice kućicu za lutke.

Dodala je i da je svojom odlukom zadovoljna, ali i da shvaća kako neće biti uvijek izvediva.

Pokušavam imati na umu da jedan praznik sada vjerojatno neće biti isti kao onaj za 10 godina, da se život može dramatično promijeniti i da u njega mogu ući novi ljudi i nove tradicije, rekla je glumica.

Njezina je odluka, očekivano, podijelila ljude na internetu. Dok je dio roditelja podržava, drugi su se prisjetili koliko su se u djetinjstvu oni sami veselili poklonima pod borom.

Kad sam bila mala, toliko bih se uzbudila zbog poklona ispod bora da nisam mogla spavati noć prije. Bilo je čarobno otvoriti poklon i dobiti kućicu za lutke o kojoj maštaš cijelu godinu. Kad si stariji, božićni pokloni nisu toliko uzbudljivi i zato ja svoju djecu ne bih lišila radosti koju oni donose, jedan je od komentara.

Djevojčica Kada djeca izazovu smijeh i neugodnjak: "Što će mi Isus, mene mama i tata čuvaju"

Djevojčica se gleda u ogledalo "Mama, jesam li ja lijepa?" Kako razgovarati s curicama o ljepoti

Jedna mama glumici je poručila da je to što radi tužno i da pusti djecu da jednostavno uživaju u poklonima, a ne da na Božić isključivo uče životne lekcije. Na tom tragu bio je i komentar u kojem je jedan roditelj poručio da se istovremeno može djeci kupiti poklon ili dva i dati im lekciju o važnosti vremena provedenog s obitelji.

Kojem timu vi pripadate? Mislite li da je ono što glumica radi dobra ideja ili je ipak promašila poantu?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju