Proljeće je doba obnove, novih početaka, novih motivacija i osjećaja vedrine, a to iz nas mame tople sunčane zrake i šarenilo cvijeća.

Galerija Neobična zidna rasvjeta savršen je detalj Nemojte se bojati miješanja uzoraka Zašto frižider ne bi bio crven? +7 Poigrajte se s uzorcima

Slobodu i radost koju osjećamo tijekom šetnje na napokon toplijim temperaturama voljeli bismo prenijeti i na naš dom, da i on jednako živne i zablista u novom, proljetnom ruhu, a dobra je vijest što to uopće nije teško postići.

Ne moramo se mučiti s kompletnim preuređenjem prostora i skupim investicijama da bi naš životni prostor izgledao življe, ljepše i spremno parirao vanjskom buđenju i energiji rascvjetane prirode.

Pokoji detalj u neočekivanoj boji, zanimljiva cvjetna tapeta, pastelno obojen zid ili dio zida, kombinacija naizgled nespojivih uzoraka – sve su to laki i brzi načini za makeover prostorije za koji vam neće trebati puno vremena, a rezultat će biti i bolji od očekivanog, svjež, poletan i razigran kao stručak najljepšeg proljetnog cvijeća.

Za vas smo izdvojili pet ideja za proljetno uređenje prostora, zasigurno će se barem jedan uklopiti u vašu viziju proljeća.

Miješanje uzoraka

Hrabri potezi kada je u pitanju uređenje doma jedan su od najvećih ovogodišnjih trendova, a proljeće je idealno godišnje doba za pokazivanje odvažnosti i individualnosti.

Miješanje različitih i naizgled nespojivih uzoraka izvrstan je način za buđenje prostora, ali i vašeg raspoloženja – zašto bi posteljina na krevetu bila uparena, kada možete unijeti element neočekivanog i odlučiti se za jastučnice koje su u potpunom kontrastu s prekrivačem. Isto je i sa zavjesama, tepisima, stolnjacima, dajte mašti na volju i uživajte u samo svojim i originalnim kombinacijama.

Nemojte se bojati miješanja uzoraka Nemojte se bojati miješanja uzoraka (Foto: Living4media)

Tapete s cvjetnim uzorkom

S obzirom na to da ne postoji ništa proljetnije od cvijeća, jedna od najefektnijih, a zapravo najjednostavnijih ideja je odabir tapete s uzorkom vašeg omiljenog cvijeta. Možete ju staviti u bilo koju prostoriju, trenutno će ju transformirati i jako utjecati na cjelokupan izgled i dojam prostora. One koje izgledaju kao prava umjetnička djela posebno su zanimljive.

Tapete s cvjetnim uzorkom pravi su vjesnik proljeća Tapete s cvjetnim uzorkom pravi su vjesnik proljeća (Foto: Living4media)

Neočekivana crvena

Crvena boja oplemenit će svaki prostor, pogotovo ako izgleda kao da ne bi trebala biti tamo. Proljeće je vrijeme za osvježavanje našeg prostora, a uključivanje neočekivanog crvenog komada namještaja ili dekoracije odlično je za dodavanje iskričave i živahne energije u neutralni prostor.

Unesite u svoj dom crvenilo u obliku knjiga na stoliću za kavu ili noćnom ormariću, vaza, držača za knjige, slika, pa čak i svježeg crvenog cvijeća.

Crvena vaza neočekivan je i zanimljiv detalj Crvena vaza neočekivan je i zanimljiv detalj (Foto: Living4media)

Pastelni tonovi

Proljeće ne bi bilo proljeće bez pastelnih tonova, zar ne? Možete obojiti cijeli zid ili oslikati jedan njegov dio u pastelnim bojama i vaš će prostor biti nježan, romantičan i proljetno svjež i blistav. Dakako, ne mora biti riječ samo o zidovima. Bilo kakvi pastelni detalji i dekoracije dat će vašem domu pravi poljubac lepršavog proljeća.

Dio zida obojen pastelno unijet će proljetni polet Dio zida obojen pastelno unijet će proljetni polet (Foto: Living4media)

Neobična rasvjeta

Klasične ili zidne lampe mogu biti vaš adut za neočekivano i razigrano podizanje prostorije. Bilo da je riječ o neobičnom obliku, boji ili efektnom načinu na koji baca svjetlost – taj mali detalj napravit će čuda za uljepšavanje vašeg životnog prostor.

Neobična zidna rasvjeta savršen je detalj Neobična zidna rasvjeta savršen je detalj (Foto: Living4media)

Zavirite u zagrebački stan od 60 kvadrata u kojemu je luster glavni hit Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Stan od 60 kvadrata u Zagrebu +11 Stan od 60 kvadrata u Zagrebu

10 fotografija divnog stana koje dokazuju kako detalji mogu u potpunosti promijeniti prostor Stan Adrianne iz Poljske Stan Adrianne iz Poljske Stan Adrianne iz Poljske +8 Stan Adrianne iz Poljske

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju