Kod uređenja životnog prostora važno je stvoriti udoban ambijent u kojemu ćemo se doista osjećati kao doma. Iako se stilovi uređenja neprestano mijenjaju, ne moramo ih slijepo slijediti, već stan ili kuću urediti po svome guštu.

Galerija Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Stan od 60 kvadrata u Zagrebu +11 Spavaća soba spaja prostor za spavanje, garderobu i radni prostor

To nam je potvrdila dizajnerica interijera Bosiljka Antolković i podijelila s nama fotografije stana od 60 kvadrata u Zagrebu. Prilikom uređenja ovog šarmantnog stana ona se vodila upravom tim pravilom, a popularni skandinavski stil prilagodila je željama vlasnika i mogućnostima prostora koji joj je bio na raspolaganju.

Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Stan od 60 kvadrata u Zagrebu (Foto: Privatna arhiva)

Stan se sastoji od dnevnog boravka te kuhinje i blagovaonice koji čine jednu cjelinu, spavaće sobe, kupaonice i hodnika, a u cijelome stanu prevladavaju svijetle boje s naglaskom na zelenu koja prostoru daje dodatnu svježinu.

Upotrebljavali smo svijetle boje, bijela i siva su osnova cijelog stana, a tu je i zelena, odnosno motiv palmina lista koji se odlično uklopio u dnevni boravak, govori nam Bosiljka.

Spomenutim bojama i motivima odlično paše svijetlo drvo – koje možemo vidjeti u gotovo svim prostorijama. Ono izgleda doista efektno u dnevnom boravku, u obliku drvenog panela na zidu, ali i u spavaćoj sobi te u kuhinji.

Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Kuhinja kombinira stare i nove elemente, odnosno drvo i staklo (Foto: Privatna arhiva)

Poznata je tvrdnja da je kuhinja srce svakog doma, zato uređenju te prostorije trebamo dati najviše pažnje. Bezvremenski materijal kao što je drvo nikad ne može izaći iz mode. To nam potvrđuje i činjenica da se iznova vraća u naš dom i u sjenu stavlja neke druge materijale.

Inače se ne igramo takvim varijantama – da spajamo moderno i rustikalno, ali to je u ovom slučaju odličan spoj, plus grafički uzorak koji je dosta jak, a možemo ga vidjeti u obliku tapeta na zidovima, govori Bosiljka.

Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Staklene stolice u blagovaonici (Foto: Privatna arhiva)

Spoj starog i novog zapravo je spoj stakla i drva, koji vidimo u kuhinji i blagovaonici s vrlo zanimljivim stolicama.

U ovom je stalnu prostor maksimalno iskorišten, što posebno možemo vidjeti u spavaćoj sobi – jer su ondje garderoba, krevet i radni prostor savršeno spojeni u jednu cjelinu.

Detalji su najvažniji dio kad govorimo o uređenju interijera, a zvijezda ovog stana zasigurno je luster u spavaćoj sobi koji izgleda poput osinjeg gnijezda i odlično se uklopio u prostor.

Stan od 60 kvadrata u Zagrebu Luster u obliku osinjeg gnijezda glavna je zvijezda šarmantnog stana od 60 kvadrata (Foto: Privatna arhiva)

Svima onima koji uređuju stan ili kuću ove kvadrature, dizajnerica Bosiljka savjetuje:

  • Ako žalite svoj prosotr urediti u ovom stilu birajte neutralne boje u osnovi, zatim ih začinite jednom dominantnom u detaljima (poput zelene u ovom slučaju) te se za kraj razigrajte s teksturama.
  • Neka teksture budu različite ali u istim tonovima, možete korisiti grafičke uzorke, elemente različite mekoće tkanine, raličute materijele, od drveta, medijapana, papira, trstike, šibe, već kako vam se sviđa.
  • Pazite da ne pretjerate u količini svega, zato je najbolje da ne bude u previše osnovnih nijansi.
  • Na kraju sve začinite ambijentalnom rasvjetom jer ona prostoru daje toplinu.
  • Drvene letvice moderne su već više sezona u interijerima, i ukoliko želite dinamičan efekt a ujedno i topao i nježan napravite baš drvene
  • (Hrastove) letvice po mjeri na podlozi od medijapana. Na zidu izgledaju suptilno i efektno, a drvo u prostor uvijek unosi toplinu.
     

  More su ponijeli sa sobom u Zagreb: Pogledajte stan od 60 kvadrata koji djeluje puno veće Plavi stan od 60 kvadrata u Novom Zagrebu Plavi stan od 60 kvadrata u Novom Zagrebu Plavi stan od 60 kvadrata u Novom Zagrebu +21 Plavi stan od 60 kvadrata u Novom Zagrebu Bojite se crne u interijeru? Ovaj stan uređen je s puno crne boje, a izgleda mrak Elegantan stan uređen s puno crne boje - 8 Elegantan stan uređen s puno crne boje - 3 Elegantan stan uređen s puno crne boje - 1 +5 Elegantan stan uređen s puno crne boje - 7 Stan od 23 kvadrata u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +4 Predivan stan od samo 23 kvadrata

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju