Posljednji dan u godini rezerviran je za sve Silvije koje danas slave imendan. U nastavku provjerite koje je podrijetlo imena Silvija i po čemu su posebne osobe koje imendan slave na Silvestrovo.

Silvija je žensko ime latinskog podrijetla. Nastalo je od muške inačice Silvijo ili Silvio, a dolazi od stare riječi silvius, što u prijevodu znači dubrava, šumarak, gaj ili gora.

Žensko ime Silvija, jedno je od najpopularnijih na ovim prostorima, a mogli bi se prevesti kao ona koja voli šumu ili ona koji voli prirodu.

Žene koje nose ovo snažno ime romantične su, nježne i pravedne, a njihova osobnost je čista i razgranata, poput krošnje koje nam svima omogućuje da dišemo punim plućima.

Posljednji dan u godini nazivamo još i Silvestrovo. Vjeruje se da je papa Silvestar prvi nositelj tijare. Preminuo je tužan zbog uplitanja u crkvenu hijerarhiju. Pun zasluga za Crkvu umro je 31. prosinca 335. Proglašen je zaštitnikom od kuge, a njegov duh se danas slavi, a ne oplakuje – u stilu u kojem je on živio svoj život.

Žene koje nose ovo snažno ime romantične su, nježne i pravedne, a njihova osobnost je čista i razgranata, poput krošnje koje nam svima omogućuje da dišemo punim plućima.

Glavna životna zadaća svih Silvija je pomaganje drugim ljudima. One će nesebično drage ljude staviti na prvo mjesto i žrtvovati se kako bi učinile dobro djelo.

Silvije su tradicionalne, a obitelj im je najvažnija. Majke su kojima će lako djeci pokazati pravi životni put, a u partnerskom odnosu su vjerne, pravedne i nije mi problem opraštati ljudima.

Silvije vole vrijeme provoditi u prirodi, istraživati zemlju koju jako cijene i uživati u hobijima koji njihov život čine bogatijim. Vrlo su poduzetne, rođene su inicijatorice i s njima nikad nije dosadno pa trebamo biti zahvalni ako u živitu imamo barem jednu Silviju. 

Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana?

Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija?

Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana?

Valerija Kakve su osobe koje nose ime Valerija?

Nikolina Kakve su osobe koje nose imena Nikolina i Nikola?

Barbara Kakve su osobe koje nose ime Barbara?

Klaudija Kakve su osobe koje nose ime Klaudija?

Blanka Kakve su osobe koje nose ime Blanka?

Natalije slave imendan Kakve su osobe koje nose ime Natalija?

Leonarda Kakve su osobe koje nose ime Leonarda?

Sretan imendan, drage Silvije! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju